REUTERS
O TOME SE PRIČA

NJIHOV NESVAKIDAŠNJI POTEZ GLASNO JE ODJEKNUO Kapetani Francuske, Danske i Australije od FIFA-e zatražili 'pomilovanje' za - rivala

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. svibanj 2018. 16:25

Nesvakidašnji potez kapetana nogometnih reprezentacija Australije, Danske i Francuske glasno je odjeknuo.

Naime, svi su oni zajednički od zatražili od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) privremeno ukidanje suspenzije Paolu Guerreru, kapetanu Perua, inače njihovog rivala u skupini C na SP-u u Rusiji.

Zajedničko pismo FIFA-i potpisali su australski kapetan Mile Jedinak, danski kapetan Simon Kjaer i francuski kapetan Hugo Lloris. U njemu se traži 'oslobađajuće i pravedno rješenje' koje bi dopustilo 34-godišnjem Guerreru nastup na Mundijalu, što bi mu bio vrhunac karijere.

Podsjećamo, Guerrero je zbog pozitivnog nalaza na kokain na dopinškom testu nakon utakmice protiv Argentine u kvalifikacijama za SP prvotno suspendiran na godinu dana. Nakon njegove žalbe FIFa mu je prepolovila kaznu na šest mjeseci što je značilo da napadač Flamenga može nastupiti na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, peruanski napadač se potom žalio CAS-u tražeći ukidanje suspenzije, dok je Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražila veću suspenziju. Početkom svibnja u CAS-u je održano saslušanje, a njihovom odlukom kazna je povećana na 14 mjeseci.

Linker
20. travanj 2024 06:07