Soccer Football - Champions League Round of 16 Second Leg - FC Barcelona vs Chelsea - Camp Nou, Barcelona, Spain - March 14, 2018 Barcelona’s Lionel Messi speaks with referee Damir Skomina Action Images via Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

SLUŽBENI ARBITRI

ODABRANI SUCI ZA SVJETSKO PRVENSTVO U Rusiji će 'krojiti sudbine' i dva hrvatska susjeda među kojima je i Slovenac koji se svađao s Leom Messijem!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 29.03.2018. u 18:54

 • Slovenac Damir Skomina i Srbin Milorad Mažić nalaze se među 36 glavnih sudaca koje je Međunarodni nogometni savez (FIFA) izabrao u četvrtak da dijele pravdu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

  Sudački odbor FIFA-e odabrao je 36 glavnih sudaca i 63 pomoćna suca iz 46 različitih zemalja, a oni su pokazali najbolje rezultate i zadovoljili kriterije iz prvotne skupine od čak 53 sudačke trojke, koja je bila u posebnom programu priprema od strane FIFA-e još od 2014. godine.

   

  Izabrani suci će se tijekom travnja dodatno pripremati u talijanskom Covercianu, gdje će se također uigravati i poznavati s sustavom video-tehnologije (VAR) koji će se po prvi puta prakticirati na mundijalima.

  Inače, samo deset sudaca dolazi iz Europe, a osim Mažića i Skomine, tu su Nijemac Felix Brych, Turčin Cuneyt Cakir, Rus Sergej Karašev, Nizozemac Bjorn Kuipers, Poljak Szymon Marciniak, Španjolac Miguel Lahoz, Talijan Gianluca Rocchi i Francuz Clement Turpin. Po šest sudaca dolazi iz Afrike, Azije, Srednje i Sjeverne Amerike te Južne Amerike, a Oceanija čak dvojicu - Novozelanđanina Matta Congera i Norberta Hauatu s Tahitija.

  Jedina zemlja koja ima čak dvojicu glavnih sudaca je SAD (Mark Geiger, Jair Maruffo).

  Iz drugih medija