Action Images via Reuters
PRIČA O UPORNOSTI I USPJEHU

ODLUKA KOJA JE IZNENADILA SVE NA OTOKU Borio se za egzistenciju, 8 puta bio na posudbama, a sad je pozvan u jednu od najboljih reprezentacija svijeta

ENGLESKA Vratar Burnleyja Nick Pope po prvi put dobio poziv za nacionalnu momčad
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 23. ožujak 2018. 11:59

Izbornik Gareth Southgate iznenadio je englesku javnost s nekim imenima koja su se našla na njegovom popisu za pripremne dvoboje s Nizozemskom i Italijom. Posebno je začudio poziv Nicku Popeu, 25-godišnjem vrataru Burnleyja.

Njegova životna priča prilično je zanimljiva, naime, u dobi od 16-17 godina ništa nije naslućivalo da bi jednog dana mogao čuvati mrežu nekog premierligaša i biti u kadru reprezentacije. Naime, sa 16 godina ostao je bez kluba, obavljao je studentske poslove, kako sam tvrdi, iznimno se mučio...

- Budio sam se u 4 ujutro kako bih uspio zaraditi za kruh, uistinu nije bilo lako, ali nekad niste u poziciji birati. Međutim, sve je došlo na svoje - rekao je Pope.

Kasnije je igrao u niželigašima, pokušao se probiti, a za Burnley je potpisao 2016. godine. Dok je bio član Charltona (2011-2016.) čak je osam puta bio na posudbama.

- Igrao sam, možemo kazati, u mračnim ligama, ali moramo sam ići stepenicu po stepenicu i dokazati se kako bih došao tu gdje sam sada. Poziv u reprezentaciju? Pa to je nešto o čemu svaki dječak sanja, svi zamišljaju kako će jednog dana predstavljati svoju domovinu. Iskreno, smatram da sam ga zaslužio, dokazao sam se na najvišoj razini - istaknuo je.

I to jest činjenica, naime od svih vratara u aktualnom kadru Tri lava (Butland, Hart) Pope ima najviše utakmica bez primljenog gola ove sezone (12).

Povratak Wilsherea

- Drago mi je zbog toga, ali svjestan sam da su oni u ovom trenutku ispred mene. Bila bi mi čast samo biti među putnicima za Rusiju, osjetiti tu atmosferu, taj naboj. Morate biti gladni uspjeha, uvijek pred sebe morate stavljati nove izazove, a ovaj je jedan od najvećih, tu dvojbe nema - završio je Pope.

Treba dodati da je Southgate pozvao još trojicu iz igrača iz tzv. manjih klubova. Radi se o Popeovom suigraču Jamesu Tarkowskom, braniču Swanseaja Alfieju Mawsonu te veznjaku Bournemoutha Lewisu Cooku.

- Moramo ih malo pobliže upoznati i vidjeti kako se snalaze u okružju reprezentacije. U slučaju da nam se ozlijede neki bitni igrači, oni će uskočiti i moramo znati na koga možemo računati - rekao je Southgate.

U reprezentaciju se nakon dvije godine vratio Jack Wilshere, a Adam Lallana i Alex Oxlade-Chamberlain također su ponovno u kadru.

Ove prijateljske utakmice s Nizozemskom i Italijom bit će dobar pokazatelj Southgateu gdje se njegova reprezentacija u ovom trenutku nalazi. Kako je i sam kazao, većina će dobiti priliku kako bi imao što bolji uvid, ali isto tako mora uvjeriti javnost da zna što radi...

Linker
19. travanj 2024 07:44