Foto: Boris Kovacev / CROPIX
ŠEST JE KANDIDATA

POMOZITE IZBORNIKU DALIĆU U NAJTEŽOJ ODLUCI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA! Glasajte u velikoj anketi SN-a: Kojeg Vatrenog biste vi ostavili kod kuće?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. svibanj 2018. 23:03

Zlatko Dalić skratio je prošireni popis od 32 imena za Svjetsko prvenstvo u Rusiji za osmoricu. Preostala su 24 igrača za Mundijal, a konačni popis bit će kraći za još jedno ime.

S prvotnog popisa od 32 kandidata otpala su njih osmorica, a to su Letica, Barišić, Nižić, Sosa, Rog, Pašalić, Čop i Santini.

Konačan popis od 23 imena hrvatski izbornik mora dostaviti do 4. lipnja, a na presici je najavio da će jedan od igrača koji će otpasti biti s pozicije stopera.

"Na popisu je pet stopera, pa se tu nalazi jedan igrač viška. I jedan od stopera će otpasti s konačnog popisa", rekao je Dalić koji se za jednog obrambenog igrača viška odlučio zbog problema s ozljedama.

Dakle, kako će jedan otpisani igrač biti s pozicije stopera kandidati za otpis su: Vida, Ćorluka, Lovren, Jedvaj, Mitrović i Ćaleta-Car. Među obrambenim igračima su i Vrsaljko, Pivarić i Vrsaljko, ali za očekivati je da će oni ostati na konačnom popisu jer igraju na bekovskim pozicijima.

Dalićev popis od 24 igrača

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Obrambeni: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

Linker
18. travanj 2024 16:06