REUTERS
GOSPODSKI, NEMA ŠTO

POŠTENI RAKETA SE POKLONIO NAVIJAČIMA, PRIZNAO ONO ŠTO MNOGI U SLAVLJU ZABORAVLJAJU, I ISTAKNUO: 'Svaka čast izborniku Daliću...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2018. 02:49

Hrvatska je reprezentacija u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobijedila Nigeriju 2:0, a jedan od najzaslužnijih igrača bio je rezervni kapetan Vatrenih Ivan Rakitić.

U obraćanju medijima zvijezda Barcelone i hrvatske izabrane vrste poručio je:

"Hvala svim navijačima koji su došli, bila je predivna atmosfera, imali smo osjećaj kao da igramo kod kuće", zahvalio je vjernim fanovima kojih je prema procjenama u Kalinjingrad stiglo čak oko 10 tisuća.

"Bila je to teška utakmica. Nigerija je ozbiljna reprezentacija, imali su dobre igrače, ali imamo ih i mi. Na ovome prvenstvu ništa neće biti lako, nema lakih utakmica, a danas i jučer vidjeli smo da rezultati mogu biti svakakvi. Svatko svakoga može iznenaditi i moramo biti jako oprezni. Danas smo bili bolja momčad i zaslužili smo pobjedu."

Na pitanje o nekim nedostacima u igri odgovara:

"Ajmo biti pozitivni, reći da smo imali prilike i da je, osim tih nedostataka, bilo i dobrih stvari. Bili smo kompaktni, uvijek smo bili u bloku, branili smo se kako treba. Moramo još poraditi na nekim stvarima, ali imamo dobru atmosferu, ozbiljna smo ekipa, svi smo u zrelim godinama i svjesni smo da imamo priliku napraviti dobar rezultat."

Komentirao je i taktičke poteze.

"Poradili smo na svim segmentima igre. Svaka čast izborniku Daliću i stručnom stožeru, sve su pripremili do sitnih detalja. Nigeriju smo svladali, a od sutra se naše misli okreću isključivo utakmici protiv Argentine."

Nakon što je dobio upit o svome prijatelju Messiju, bio je kratak.

"Znao je i on da neće biti lako u skupini, to su sve ozbiljne ekipe i svatko može pobijediti svakoga. Posve će drugačija utakmica biti protiv Argentine. Opasni su, moramo biti sto posto spremni i ići na pobjedu - nećemo kalkulirati!"

Linker
19. travanj 2024 04:01