Mike Hewitt/Getty Images
UTRKA S VREMENOM

PRAVA ISTINA O OZLJEDI MOHAMEDA SALAHA Njegova izjava oduševila je navijače, ali mišljenje dijela liječnika došlo je kao hladan tuš!

OZLJEDA U KIJEVU Sjajni egipatski napadač ozlijedio je rame u finalu Lige prvaka i čeka ga neizvjesna utrka s vremenom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. svibanj 2018. 16:29

Da nije bilo tih kardinalnih pogrešaka Liverpoolova vratara Kariusa, najupečatljivija slika finala, uz Baleove škarice, bile bi suze Mohameda Salaha. Odmah je shvatio da je riječ o težoj ozljedi, ali je pokušao nastaviti utakmicu, no vrlo se brzo pomirio s činjenicom da ne može nastaviti utakmicu.

Društvene mreže u trenutku su podivljale, svi koji ne vole Real Madrid odmah su optužili Sergija Ramosa za namjeru, iako je to u nogometu najteža optužba. Tko bi ikoga namjerno ozlijedio? Ali dobro, svakome prema savjesti, činjenica jest da je Real ove sezone navukao bijes mnogih putem do finala, a da je Salah s druge strane igrač koji je oduševio čitavu nogometnu javnost ove sezone.

I one koji nisu skloni Liverpoolu, ali koji su u Salahu vidjeli nekoga tko se donekle približio Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu šokirala je ta ozljeda. Čovjek koji se stalno smije sad je zaplakao. Nije problem samo to finale, već i Svjetsko prvenstvo.

- Ozljeda je ozbiljna, bojim se da jest. Loše, loše, loše - rekao je nakon utakmice Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp.

A i Sergio Ramos poslao je poruku Salahu. Dobar dio javnosti optužuje ga da je znao što radi kad je onako uletio u “klinč”, ali Realov kapetan to je demantirao porukom na Twitteru.

- Ponekad nogomet pokazuje svoju lijepu stranu, a ponekad ružnu. Prije svega smo profesionalci, kolege, uskoro te, Salah, očekujem na terenu. Budućnost čeka na tebe.

To je napisao Ramos, ali to nije umirilo navijače diljem svijeta. Ramos je ispao negativac, premda je ipak ta Salahova ozljeda težak peh. Duel kakvih ima puno tijekom 90 minuta završio je brutalno.

A sad kad je Liverpool izgubio, kad se vrijeme više ne može vratiti, glavno je pitanje hoće li Salah igrati na SP-u. Egipat je u A skupini, s Urugvajem, Rusijom i Saudijskom Arabijom, nadali su se Faraoni da će u tom odnosu snaga sa Salahom u punoj formi proći skupinu. Tisuće, stotine tisuća Egipćana bdjele su nad svojim junakom u tom Ramosovu startu. Obožavaju ga tamo, on je najbolji nogometaš svih vremena, apsolutna legenda. Nedjelja je, ipak, kad su njegove suze kopnile, odaslala pozitivnije vijesti.

- Salah je uganuo rame, mogao bi biti spreman za dva tjedna. Vjerujemo da će se naći na konačnom popisu za Rusiju, koji će izbornik objaviti 4. lipnja - poručili su o ovom slučaju iz Egipatskog nogometnog saveza. I Salah je izjavio u istom tonu:

- Uvjeren sam da ću biti spreman za nastup na SP-u - kazao je jučer.

Sad je to utrka s vremenom, SP je pred vratima, a protiv medicine se može do neke mjere, ali ne u potpunosti. Egipat na SP-u neće biti isti ako Salah ne bude morao igrati, ma, ni SP neće biti isti bez Salaha. Oni kojima su već dosadni Cristiano i Messi vide u Salahu igrača koji bi ih već ove godine mogao detronizirati, u Premiershipu je radio čuda, ali bez SP-a ipak bi izgubio ozbiljne izglede za neku veću osobnu nagradu.

- Bit će dobro, sigurno će biti dobro - poručuju navijači Egipta, premda će neki liječnici reći drugačije.

- Takva je ozljeda nepredvidljiva. Do SP-a je malo vremena i pitanje je hoće li Mo biti spreman.

To su izrekli engleski i egipatski liječnici, držeći fige Faraonu da se vrati na vrijeme. I da 15. lipnja bude u sastavu na utakmici protiv Urugvaja. Sve to što mu se događa dokaz je koliko je put do vrha težak, kako nije lako skinuti veliki dvojac s trona, puno je još ispita pred njim.

Ali, uime nogometa, doista se nadamo da će u Rusiji biti spreman. S osmijehom, ne sa suzama na licu. Salah je zaslužio biti tamo!

Linker
20. travanj 2024 10:09