Foto: Emica Elvedji / CROPIX
'SVE JE PODREĐENO SP-U'

SENEGALSKI IZBORNIK NAJAVIO OKRŠAJ PROTIV VATRENIH 'Hrvatska je moćna, ali ne bojimo se i nećemo se posebno prilagođavati'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 07. lipanj 2018. 23:49

Uoči prijateljskog okršaja između Hrvatske i Senegala u Osijeku pred novinare su izašli senegalski izbornik Aliou Cisse i kapetan Cheikhou Kouyate.

Cisse se potrudio novinarima dati dosta “štofa”.

- Uoči ovog susreta mogu reći da nam je poznato da je Hrvatska vrhunska reprezentacija, ali i mi imamo odlične igrače pa će utakmica sigurno biti zanimljiva. S obzirom na to da je riječ o prijateljskom ogledu, a jednima i drugima o posljednjoj probi prije SP-a, nećemo se posebno prilagođavati protivniku. Mi prvenstveno razmišljamo o Rusiji, našem prvom dvoboju, s Poljskom, i tomu ćemo sve podredili - rekao je senegalski izbornik.

- Hrvatska je moćna, ali Senegal se nikoga ne boji. Iako igrači osjećaju umor, mi smo velika afrička reprezentacija i u takvom se izdanju želimo prezentirati u Osijeku - dodao je izbornik Cisse.

Upitan bi li prihvatio poraz u prijateljskoj utakmici u Hrvatskoj, mirno i bez zamjerki samo se slatko nasmijao.

- Scenarij u kojem bismo izgubili od Hrvatske prijateljsku utakmicu, a startali pobjedom protiv Poljske na SP-u bio bi, ako tako mogu reći, poželjan.

Nakon njega na red je došao senegalski reprezentativac i kapetan momčadi, igrač West Hama Cheikhou Kouyate. On je bio znatno kraći, ali jezgrovit i s puno optimizma u glasu.

- Znam da je Hrvatska jaka, ima sjajan vezni red i bit će pravi užitak igrati protiv njih. Bit će ovo odlična provjera za SP. Nikako nećemo dopustiti da se razigraju - objasnio je Kouyate.

Linker
19. travanj 2024 22:13