REUTERS/Christian Hartmann
VELIKA SENZACIJA

ŠEST MJESECI KOVAO SE PLAN ZA RUŠENJE SVJETSKIH PRVAKA Ponajbolji branič svijeta nakon teškog udarca priznao: 'Mogli su nam zabiti još golova'

Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2018. 23:25

U susretu 1. kola F skupine SP-a u nedjelju su u Moskvi branitelji naslova doživjeli neočekivani poraz. Njemačka je protiv Meksika izgubila sa 0-1 (0-1). Pobjednički gol za Meksiko pao je u 35. minuti iz kontranapada, a pogodak je postigao napadač PSV-a Hirving Lozano.

Nakon susreta su pred novinare izašli predstavnici obje ekipe. Kod Meksikanaca je to bio izbornik Juan-Carlos Osorio.

POBJEDNIČKI GOL MEKSIKA POGLEDAJTE OVDJE

"Držali smo se plana koji smo za Nijemce stvarali zadnjih šest mjeseci. Dogodile su nam se u međuvremenu neke ozljede igrača, ali plan je bio biti čvrst u sredini i brz u protunapadu. Igrali smo sjajno u prvom dijelu kada smo mogli postići još golova. Objasnio sam svojim momcima da nije sramota izgubiti od Nijemaca, no i da nam pobjeda donosi osminu finala", riječi su Osorija.

Branič Njemačke Mats Hummels na sebe je svalio dio krivnje za poraz.

"Meksiko je zaslužio pobjedu. Prečesto smo ja i Boateng ostajali sami na širokom prostoru, a Meksikanci su mogli zabiti i više od jednog gola. Lijepo je napadati sa sedam-osam igrača, ali onda imate problem kada izgubite loptu. Ona pripremna utakmica sa Saudijskom Arabijom, koju smo dobili jedva 2-1, bilo je upozorenje za našu momčad. Igrali smo u Moskvi isto kao i tada, ali protiv neuporedivo boljeg protivnika".

Linker
18. travanj 2024 23:30