Football Soccer - World Cup 2018 Qualifiers - Argentina v Uruguay - Estadio Malvinas Argentinas, Mendoza, Argentina - 01/09/16 - Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring. REUTERS/Marcos Brindicci
REUTERS

PALI NA PETO MJESTO

SKANDAL U JUŽNOAMERIČKIM KVALIFIKACIJAMA Potvrđena kazna koja je Messija i društvo gurnula izvan plasmana na Svjetsko prvenstvo!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.02.2017. u 20:11

 • Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je kaznu Boliviji kojoj je oduzela bodove u kvalifikacijama za SP 2018. godine jer je u utakmici protiv Perua i Čilea nastupio igrač koji nije imao pravo nastupa.

  FIFA je kaznila Boliviju jer je u sastavu bio Nelson Cabrera koji nije imao pravo nastupa za Boliviju jer je već igrao za Paragvaj. Međutim, Cabrera je nastupio i protiv Čilea i Perua pa je FIFA obje utakmice registrirala rezultatom 3-0 za bolivijske protivnike. Bolivijski nogometni savez kažnjen je i s 12.000 dolara.

  Ova kazna najviše je obradovala Čileance koji su dobili tri boda za 'zelenim stolom' premda je utakmica završila bez golova. Čile je s nova tri boda preskočio Argentinu i Messi i društvo trenutačno drže poziciju koja ih ne vodi direktno na SP u Rusiji.

   

  Nakon 12. kola u vodstvu je Brazil s 27 bodova, na drugom mjestu je Urugvaj s 23 boda, a preostala dva mjesta koja direktno vode na World Cup drže Ekvador i Čile s po 20 bodova. Argentina je peta s 19 bodova i trenutačno drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije. Zatim slijede Kolumbija (18), Paragvaj (15), Peru (14), Bolivija (7) i Venezuela (5).