Modrić
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
'PROFESOR' IVANKOVIĆ ANALIZIRA

STRUČNA ANALIZA POSLJEDNJE PROVJERE VATRENIH UOČI SP-A Što je bilo dobro u Gradskom vrtu, a što još sve treba popraviti kako bi bili pravi u Rusiji?

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. lipanj 2018. 22:51

Branko Ivanković smatra da je Senegal bio sjajna provjera uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo.

- Suparnik je vrlo ozbiljna reprezentacija, izuzetno dobra i vrlo opasna momčad, i usudio bih se reći da je utakmica bila na natjecateljskoj razini. Ostvarena je pobjeda koja ohrabruje te daje samopouzdanje, mirnoću i vjeru igračima uoči velikog natjecanja. Jako je važno pobjeđivati, samo pobjedama se može stvarati pobjednička atmosfera i pobjednički mentalitet – rekao je Ivanković.

Trener iranskog Persepolisa ističe kako je prvih 20 minuta izdanja Vatrenih bilo jako dobro.

- Bili smo vrlo kompaktni, kombinatorni, imali smo brzi protok lopte. Međutim, nakon toga krenulo je preskakanje igre, previše dugih lopti su stoperi upućivali prema naprijed, a to je malo ozbiljnijem suparniku najlakše kontrolirati. Dobro je bilo da smo povremeno imali pritisak na zadnji red, da su i oni morali preskakati igru, pa su Ćorluka i ostali to vrlo dobro amortizirali.

Andrej Kramarić još jednom je pokazao koliko je vrijedan igrač za ovu momčad.

- Dalić je u nastavku isprobao igru s dva centarfora, a Kramarić se sjajno snalazi na poziciji iza špice. Odlično se kreće između linija, prima loptu i u svakoj akciji ulazi u završnicu, a to je ono što nam je nedostajalo u prvom poluvremenu kad je Mandžukić bio usamljen u napadu. Pokazalo se i da naš izbornik ima velike mogućnosti reakcije onda kad rezultat nije onakav kakvog želimo.

Što se mora popraviti do Nigerije?

- U svakom slučaju, najviše se može djelovati u organizaciji igre u fazi obrane, dodatno poraditi na kompaktnosti, vodoravnoj i okomitoj. Treba reći i da nije bilo Vrsaljka koji daje dodatnu kvalitetu u oba pravca – zaključio je Ivanković.

Linker
11. rujan 2024 02:32