Foto: Darko Tomas / CROPIX
POZNATA SKRAĆENA LISTA

IZBORNIK ZLATKO DALIĆ OBJAVIO KOGA ĆE POVESTI NA PRIPREME Evo kojih osam igrača neće vidjeti Rusiju, a uskoro će im se pridružit i još jedan!

Zlatko Dalić objavio je skraćeni popis od 24-orice igrača za SP u Rusiji. S prvotnog popisa od 32 kandidata otpala su njih osmorica, a to su Letica, Barišić, Nižić, Sosa, Rog, Pašalić, Čop i Santini.
Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2018. 10:06

Hrvatski izbornik prema pravilima FIFA-e na svjetsko prvenstvo u Rusiju mora voditi 23 igrača, a konačna lista putnika mora biti objavljena do 4. lipnja. Nakon toga moguća je zamjena ozlijeđenih igrača do 24 sata prije prve utakmice koju Hrvatska igra 16. lipnja protiv Nigerije.

Okupljanje reprezentacije zakazano je u subotu 26. lipnja u Zagrebu, nakon čega reprezentacija seli u Rovinj. U Istri će trenirati od 27. svibnja do 1. lipnja, a dan kasnije 'vatreni' će iz Pule letjeti u Liverpool gdje ih u nedjelju 3. lipnja očekuje ogled protiv Brazila. Iste večeri reprezentacija se vraća u Hrvatsku, a nastavak priprema bit će u Rijeci. Na Rujevici će imati četiri treninga u tri dana, a 7. lipnja putuju u Slavoniju gdje će 8. lipnja u Osijeku igrati protiv Senegala posljednju pripremnu utakmicu prije početka SP-a.

"Ja sam svjestan da ja svoje igrače ne mogu učiti igrati nogomet. Na nama je da radimo na taktici i atmosferi", komentirao je Dalić.

Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Prvi nastup na svjetskom prvenstvu hrvatska vrsta će imati 16. lipnja u Kalinjingradu protiv Nigerije, pet dana kasnije je ogled protiv Argentine u Nižni Novgorodu, a posljednji nastup u skupini imat će 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.

Dalićev popis od 24 igrača

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Obrambeni: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

Napadači: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

Linker
17. travanj 2024 23:41