REUTERS/Damir Sagolj
DAN SENZACIJA

VIDEO: CRNI DAN ZA VELIKE IGRAČE! NAKON SVJETSKIH PRVAKA I PRVI FAVORITI BEZ POBJEDE Brazilci poveli golom za pamćenje, pa doživjeli neočekivan udarac

U susretu 1. kola E skupine Svjetskoga prvenstva nogometaši Brazila i Švicarske su u nedjelju u Rostovu odigrali 1-1 (1-0).
Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2018. 12:09

Prvu prigodu na utakmici imali su Švicarci, u 3. minuti Shaqiri je proigrao Džemailija, koji iz lijepe situacije loše puca. Brazil je zaprijetio u 12. minuti. Neymar je uz korner-liniju "zakuhao" situaciju te je uposlio Paulinha, koji sa pet metara puca pored gola.

No, Brazil i "bez igre" uspijeva povesti. U 20. minuti Coutinho je odlično plasiranim udarcem sa 18 metara pogodio mrežu.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon vodstva Brazilci su prepustili inicijativu Švicarskoj, a "ziheraška" igra im se osvetila početkom drugog poluvremena, odnosno u 50. minuti. Shaqiri je odlično izveo korner, a Steven Zuber glavom trese mrežu.

Izjednačujući gol Švicaraca "upalio je alarm" kod Brazila, no peterostruki svjetski prvaci djelovali su neuvjerljivo. U 70. minuti volej Coutinha sa 13 metara iskosa otišao je pored gola, a u 88. Neymar puca glavom ravno u vratara Sommera.

U sudačkoj nadoknadi (90+1) prvo je Firmino pucao glavom, ali odlično brani Sommer. Odmah nakon toga Miranda je iz dobre situacije raspalio pored gola. I na kraju (90+6) nakon gužve u kaznenom prostoru udarac Renata Augusta uspio je blokirati Schaer.

Nakon kiksa Argentine i Njemačke na startu SP-a, pridružili su im se i nogometaši Brazila, koji važe za najvećeg favorita.

Ranije je u ovoj skupini Srbija u Samari pobijedila Kostariku sa 1-0 golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minuti. U 2. kolu 22. lipnja igraju Brazil - Kostarika, te Švicarska - Srbija.

BRAZIL - ŠVICARSKA (Coutinho 20' / Zuber 50') 1:1

BRAZIL: Alisson, Marcelo, Miranda, Silva, Danilo, Coutinho, Casemiro, Paulinho, Neymar, Jesus, Willian

ŠVICARSKA: Sommer, Rodriguez, Alkanji, Schär, Lichtstenier, Xhaka, Behrami, Zuber, Dzemaili, Shaqiri, Seferović

---------------------------------------

KRAJ UTAKMICE U ROSTOVU!

90'+5' - Neymar je uputio udarac iz slobodnjaka, lopta je prošla šumu nogu, ali Schär ju je blokirao u zadnji čas i time spriječio siguran pogodak.

90' - Još jedna fantastična prilika za Brazilce! Roberto Firmino je izvrsno pucao glavom, ali Sommer se još jednom istaknuo fenomenalnom obranom. Pet je minuta sudačke nadoknade.

88' - Neymar je izvrsno pucao glavom, ali Sommer je opet odlično postavljen.

87' - Posljednja promjena u sastavu Švicarske. Izašao je Lichtstenier šepajući, a priliku dobiva Michael Lang.

85' - I dalje napadaju Brazilci, Neymar je dobro uposlio Firmina, ali švicarska obrana zasad drži sve pod kontrolom.

81' - Kakva prilika za Brazilce! Firmino je u svome prvom dodiru nakon ulaska oštro zapucao iskosa, ali lopta je prohujala iznad grede.

80' - Petković mijenja i u svome sastavu. Izašao je Haris Seferović, a zamijenit će ga Breel Embolo.

79' - I posljednja izmjena kod Brazilaca. Izašao je G. Jesus, a priliku dobiva Firmino.

78' - I Neymar je isprobao svoj udarac, ali Sommer je siguran na svojim vratima.

73' - Jesus pada u šesnaestercu nakon duela sa Zakarijom, ali sudac nije pokazao na najstrožu kaznu uz izrazito negodovanje Brazilaca.

71' - Mijenjaju i Švicarci. Izlazi Behrami, a zamijenit će ga Denis Zakaria.

70' - Izvrsno primanje Coutinha i sjajan udarac, lopta odlazi vrlo blizu vratnice.

68' - I Behrami dobio žuti karton zbog prekršaja na Neymaru.

67' - Izmjenjuju se Brazilci u udarcima na vrata Švicaraca, ali zasad bez promjene rezultata. Još jedna zamjena u brazilskom sastavu, izašao je Paulinho, a mijenja ga Renato Augusto.

65' - Požutio je i Fabian Schär zbog opetovanih prekršaja na Neymaru. Nema drugog načina da se zaustavi sjajni Brazilac.

60' - Prva zamjena kod Brazilaca. Izlazi Casemiro, a priliku dobiva Fernandinho.

57' - Brazilci se furiozno vraćaju u utakmicu. Dva pokušaja Coutinha i jedan Neymarov najavljuju da će ovdje biti još golova.

POGODAK ZUBERA ZA IZJEDNAČENJE POGLEDAJTE OVDJE.

50' GOOOL! ŠVICARSKA IZJEDNAČILA PROTIV BRAZILA! Nakon kornera najbolje se snašao Steven Zuber, poslužio se rukama i odgurnuo Mirandu te izvrsnim udarcem glavom postigao pogodak za 1:1. Sudac se nije oglasio.

49' - Prekrasna igra i kombinatorika Brazilaca nastavlja se i u drugom poluvremenu. Izgledna prilika, ali lopta nije došla do Jesusa.

46' - Počelo drugo poluvrijeme na Rostov Areni!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45'+2' - Sjajna prilika za Brazilce u sudačkoj nadoknadi! Izveli su korner, najviši je bio Thiago Silva, no lopta je otišla malo iznad grede.

45' - Dvije minute sudačke nadoknade.

41' - Brazilci igraju "ševu" na sredini terena i pokazuju raznolikost svojih driblinga. Apsolutna dominacija.

36' - Švicarska sada ima veći posjed lopte, ali brazilska obrana lako izlazi na kraj s njihovim pokušajima.

31' - Prvi žuti karton na utakmici zaradio je Lichtstenier zbog prekršaja na Neymaru kojega od početka utakmice nimalo ne štede.

29' - Brazil i dalje vode glavnu riječ na travnjaku. Švicarci se pokušavaju konsolidirati nakon prvotnoga šoka.

FENOMENALNI POGODAK COUTINHA POGLEDAJTE OVDJE.

20' GOOOL! BRAZIL VODI 1:0! Kakva golčina Coutinha! Neymar i Marcelo poigrali su se švicarskom obranom, lopta se odbila do Coutinha koji s vrha šesnaesterca fenomenalnim pogotkom skida paučinu s gornjeg desnog kuta švicarskih vrata.

16' - Neymar iz slobodnog udarca s dvasesetak metara pogađa samo živi zid. Brazil zasad dominira terenom.

13' - Sjajne minijature Brazilaca, poigravaju se sa švicarskim igračima. Publika ovacijama prati atraktivnu igru svojih ljubimaca.

11' - Willian, Neymar i Paulinho zakuhali su opasnu situaciju u šesnaestercu Švicaraca, no Paulinhov udarac lijevom nogom odlazi samo u gol-aut.

6' - Solo-akcija Williana, prošao je jedan na jedan, oštro je ubacio u peterac, ali nitko od Brazilaca nije pratio.

3' - Prvu priliku na utakmici imao je Dzemaili. Lopta je išla preko grede.

1' - Počela je utakmica na Rostov Areni. Brazil kreće s centra.

---------------------------------------

Brazilci predvođeni jednom od najvećih zvijezda Mundijala napadaju momčad Švicarske punu naturaliziranih stranaca.

Sinovi nastavljaju tradiciju.

I službeno su objavljene početne postave obje momčadi. Nema prevelikih iznenađenja, a sve će oči biti uperene u brazilskog čarobnjaka Neymara.

Linker
20. travanj 2024 00:27