Harry Kane
 REUTERS/Ueslei Marcelino / REUTERS
IZBORNIK RAZOČARAN KOMENTARIMA

VIDEO: STROJ ZA GOLOVE PRORADIO KADA JE BILO NAJPOTREBNIJE Englezi se tresli do same završnice, a onda se ukazao Harry Kane!

U susretu 1. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Engleska je svladala Tunis sa 2-1 (1-1).
Piše: HinaObjavljeno: 18. lipanj 2018. 14:27

Engleska je povela golom Harryja Kanea u 11. minuti, na 1-1 poravnao je Ferjani Sassi (35-11m) da bi pobjedu Engleskoj osigurao kane svojim drugim golom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Engleska je silovito krenula u utakmicu i za takav pristup bila nagrađena ranim vodstvom. U 11. minuti je nakon jednog udarca iz kuta najviši u skoku bio Stones, no njegov je udarac glavom bravurozno zaustavio Hassen, no na njegovu i žalost Tunižana lopta je pala na nogu engleskom kapetanu Kaneu koji je uspio pospremiti loptu u mrežu.

Nakon postignutog pogotka Englezi su usporili ritam i tako dopustili Tunižanima da uspostave ravnotežu na terenu. Ipak, afrički predstavnici nisu kroz igru uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Pickfordovim vratima samo da bi u 33. minuti Walker neshvatljivo udario Ben Youssefa u vlastitom kaznenom prostoru pa je Tunis praktički ni iz čega stigao do kaznenog udarca. Sassije udarac bio je iznimno precizan, pa ga Pickford, iako je pogodio stranu, nije uspio zaustaviti.

POGODAK HARRYJA KANEA POGLEDAJTE OVDJE.

U nastavku je Tunis mnogo bolje uspijevao zatvoriti prilaze svom golu pa Engleska više nije imala toliko izglednih situacija za postizanje pogotka.

POGODAK SASSIJA POGLEDAJTE OVDJE.

No, veliki pritisak Engleske urodio je pobjedničkim pogotkom kojega je postigao kane u prvoj minuti sudačke nadoknade. Nakon još jednog kornera Maguire je nadskočio tuniske stopere i prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je Kane ostao nečuvan te ju proslijedio u mrežu za zasluženu pobjedu.

DRUGI POGODAK KANEA POGLEDAJTE OVDJE.

U prvom susretu ove skupine Belgija je ranije u ponedjeljak u Sočiju sa 3-0 (0-0) svladala Panamu golovima Driesa Mertensa (47) i Romelua Lukakua (69, 75).

TUNIS - ENGLESKA (Kane 11', 90'+1' / Sassi 34') 2:1

TUNIS: Hassen, A. Maaloul, S. Ben Youssef, Bronn, Meriah, Skhiri, Sassi, Sliti, Ben Youssef, Badri, Khazri

ENGLESKA: Pickford, Maguire, Stones, Walker, Young, Alli, Henderson, Trippier, Lingard, Kane, Sterling

--------------------------------------

KRAJ UTAKMICE U VOLGOGRADU!

90'+2' - Taktička zamjena kod Engleza. Izašao je Lingard, a priliku za nekoliko sekundi na travnjaku dobio je Eric Dier.

DRUGI POGODAK KANEA POGLEDAJTE OVDJE.

90'+1' GOOOL! Trippier je izveo korner, loptu je sjajno Maguire glavom prebacio do Kanea koji hladnokrvno glavom sprema loptu u mrežu u bliži kut.

90' - Četiri su minute sudačke nadoknade.

89' - Puno je svježine i prodornosti unio Ruben Loftus-Cheek, trudi se, asistira i probija, no zasad je jedini raspoloženi engleski igrač.

85' - Iz igre će izaći kapetan Khazri, a priliku za pogodak imat će napadač Tunisa Saber Khalifa.

80' - Opet mijenja Southgate. Iz igre izlazi Dele Alli, a priliku će dobiti Ruben Loftus-Cheek.

79' - Puno se očekivalo od ove prilike. Ashley Young je izveo slobodan udarac s vrha šesnaesterca, no lopta je preletjela i živi zid i cijela vrata Tunižana.

73' - Zatvaraju se Tunižani. Iz igre je izašao Sliti, a mijenja ga Ben Amor.

71' - Spetljala se tuniska obrana, Dele Alli je umalo postigao pogodak, no linijski je sudac ionako dosudio zaleđe.

69' - Kieran Trippier izveo je slobodan udarac, lopta je otišla opasno blizu vratnice.

68' - Prva zamjena kod Engleza. Izašao je Sterling, a priliku dobiva Marcus Rashford.

61' - I dalje traje pritisak Engleza. Trippier je izveo korner, Kane se izvrsno snašao i ubacio u peterac, no tuniska se obrana i dalje uspijeva nositi s engleskim pokušajima.

57' - Sjajno su Kane i Henderson probili po desnoj strani, ali ubačenu loptu u pet metara nitko od Engleza nije ispratio.

51' - Izvrstan udarac glavom Trippiera brani tuniski vratar.

50' - Englezi su počeli s visokim presingom u drugom poluvremenu. Sterlingovu kontru ipak su uspjeli zaustaviti Tunižani.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme bez promjene u sastavima.

Situacija iz 39. minute:

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45' - Tri su minute sudačke nadoknade.

44' - Kakav peh za Lingarda! Još jednom se sjajni napadač našao u gotovo stopostotnoj prilici, ali lopta se od vratnice odbila u gol-aut.

43' - Lingard još jednom promašuje u izglednoj prilici! Lopta s oko 11 metara leti visoko preko grede.

39' - Još jedna velika prilika za Englesku! Zagužvalo se u petercu, ali Tunižani uspijevaju izbaciti loptu iz kaznenog prostora. Englezi traže jedanaesterac zbog prekrašaja na Kaneu.

PREKRŠAJ WALKERA ZA NAJSTROŽU KAZNU POGLEDAJTE OVDJE.

POGODAK SASSIJA POGLEDAJTE OVDJE.

34' GOOOL! TUNIS ŠOKIRAO ENGLEZE! Walker je nesmotreno srušio igrača Tunisa F. Bena Youssefa u šesnaestercu i sudac je dosudio najstrožu kaznu! Ferjani Sassi je izveo kazneni udarac, Pickford je pogodio stranu i dirnuo loptu vršcima prstiju, ali udarac je bio prejak i Tunis je izjednačio na 1:1.

30' - Maguire je uputio udarac glavom s desetak metara iskosa, ali novi je vratar Mustapha izvrsno postavljen.

27' - Prvi put na utakmici uzvraćaju i Tunižani. Maguire je izgubio loptu na vrhu šesnaesterca, lopta dolazi do Sassija, no njegov udarac odlazi pored vrata.

24' - Još jedna fantastična prilika Engleza ukazuje na to da tuniska obrana puca po šavovima. Sjajno je centrirao Ashley Young, ali Lingard opet promašuje s pet metara.

20' - Englezi i dalje napadaju vrata Tunisa koji su se zatvorili i grčevito se brane.

IZLAZAK HASSENA IZ IGRE POGLEDAJTE OVDJE.

14' - Prva prisilna zamjena kod Tunižana! Vratar Mouez Hassen je uz suze izašao iz igre, a na vratima će ga zamijeniti Farouk Ben Mustapha.

POGODAK HARRYJA KANEA POGLEDAJTE OVDJE.

11' GOOOL! ENGLEZI VODE 1:0! Iz kornera lopta dolazi do Stonesa koji je najviši u skoku i sjajno gađa prema vratima, Hassen lijepom paradom skida loptu s crte, a odbijanac Harry Kane mirno posprema u mrežu.

9' - Isprobao je i Kane svoj udarac s vrha šesnaesterca, ali preslabo da ugrozi vrata Tunisa.

4' - KAKVO OTVARANJE ENGLEZA! Sjajno je Lingard prošao po lijevoj strani, uposlio Sterlinga koji je bio sam na drugoj vratnici, ali se nije najbolje snašao i lopta mu preko noge odlazi u gol-aut.

3' - Prva velika prilika na utakmici. Alli je probio po desnoj strani, lopta se odbila do Lingarda, ali njegov udarac s pet metara brani Hassen!

1' - Počela je utakmica na Volgograd Areni. Englezi prvi krenuli s centra.

Objavljeni su i početni sastavi:

Linker
22. travanj 2024 03:14