Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
'SVI KAO JEDNO OD PRVOG DANA'

VATRENI KAŽU - 'SLUČAJ KALINIĆ' NIJE NARUŠIO ATMOSFERU 'Reprezentacija je drugačija od kluba i u njoj treba zatomiti ego, ali ovo nas nije poremetilo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2018. 19:36

Milan Badelj i Šime Vrsaljko također su uvjereni da „slučaj Kalinić“ neće pokvariti atmosferu u reprezentaciji uoči okršaja s Messijem & co. „Aktualni događaj nije nas nimalo poremetio“, naglasio je Vrsaljko na press konferenciji.

- Atmosfera je fantastična od prvog dana priprema, svi smo kao jedno. Kalinićev odlazak neće se odraziti na ono što moramo pokazati na terenu. Idemo dalje, koncentrirani na utakmice koje slijede.

Na pitanje kako je on reagirao kad mu je Dalić priopćio da neće biti među startnom jedanaestoricom za Nigeriju, Badelj je poručio da je u reprezentaciji „fundamentalno“ staviti vlastiti ego u službu momčadi.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

- Reprezentacija je drugačija od kluba i u njoj treba zatomiti ego. I u klubu moraš isto, ali ovo je još specifičnija situacija jer se rjeđe viđamo, a velika natjecanja osim toga imaju veću važnost u odnosu na prvenstva. I za atmosferu i za homogenost u svlačionici to je izuzetno važno.

Badelj kaže da su pripreme za Argentinu različite od utakmice s Nigerijom, ponajviše zbog Messija koji je „klasa za sebe“.

- Gledali smo ih protiv Islanda, teže posjedu lopte, kratkim pasovima i u svemu tome stalno traže Messija. Ako se izbornik odluči staviti me u prvu postavu, vjerojatno ću ja biti taj koji će u većini slučajeva biti najbliže njemu. Svi znamo njegove karakteristike, znam ih i ja, gledao sam ga milijun puta, ali ne znam daje li mi to ikakvu prednost s obzirom na Messijevu klasu. Dat ću sve od sebe da ga neutraliziram i da na taj način pomognem momčadi.

VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

Veznjak Fiorentine nije siguran može li Hrvatska preuzeti „islandski recept“ jer to „ipak nije naš nogometni stil“.

- Islanđani su stajali kompaktno i na taj način onemogućili Argentinu da stvori više prilika, ali ne možemo kopirati takav način branjenja gola. Sigurno je da ste protiv momčadi koje imaju Messija katkad primorani ući u 'kahvicu' i biti na 30 metara od vlastitog gola kad vas stisnu. Island se u toj situaciji odlično snalazio, ali mi ćemo, barem kad ćemo imati loptu u nogama, težiti kreativnijem načinu napada.

I Šime Vrsaljko zaključuje da je svaka utakmica „priča za sebe“.

- Morate uzeti u obzir da nam je protiv Nigerija bila prva utakmica, što sa sobom uvijek nosi teret i pritisak. Odigrali smo koliko nam je trebalo. Naravno da možemo bolje i da imamo prostora za napredak. Protiv Argentine to i moramo jer su jako kvalitetni u napadu, no i mi smo uz potencijal koji imamo u stanju odigrati sjajnu utakmicu.

Linker
25. travanj 2024 07:57