Na fotografiji: Kapetan momčadi John Obi Mikel i novinar Sportskih novosti Davorin Olivari
 Na fotografiji: Kapetan momčadi John Obi Mikel i novinar Sportskih novosti Davorin Olivari / CROPIX
DAVORIN OLIVARI IZ RUSIJE

VELIKI INTERVJU S LEGENDARNIM KAPETANOM NIGERIJE Obi Mikel briljira uoči Hrvatske: 'Hrvatska je fantastična, ali Rusi će do pobjede nositi nas!'

Kapetan Nigerije pred sutrašnji sudar s Vatrenima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. lipanj 2018. 10:29

Jučer nam je sugovornik bila najveća nogometna zvijezda Nigerije - John Obi Mikel, bivši igrač Chelseaja, koji danas igra i bogato zarađuje u Kini. John će na ovom Svjetskom prvenstvu, kad su Nigerijci u pitanju, biti poseban - jedini će biti seksualno aktivan.

Naime, izbornik Rohr strogo je zabranio seks svojim nogometašima za vrijeme SP-a, dovođenje Ruskinja u sobe nije dopušteno. Izuzetak je samo - Obi Mikel. Ali s pravom je izuzet od ove izbornikove odluke. Naime, njegova je supruga - Ruskinja! Nigerijski je kapetan Olgu Dijačenko upoznao u Londonu kad je odijevao dres Chelseaja. Par ima dvije djevojčice, blizanke Mia i Eva rođene su 2015. godine i njima i njihovoj mami dopušteno je posjećivati tatu u kampu te u mjestu odigravanja utakmica.

Logično, Obi Mikel jako je hvalio kamp u Jesentukiju, kazao je da mu je Rusija druga domovina, sve je najljepše govorio o Rusima, ruskoj kuhinji, ruskom gostoprimstvu. Pohvalio se da odlično govori ruski. Mora, da se Olga ne naljuti. Kad je reprezentacija u pitanju, kaže:

Drugačija Nigerija

- Posve smo spremni za početak Svjetskog prvenstva i utakmicu s Hrvatskom. Tjelesno smo sjajni, psihološki odlični, ozračje je fenomenalno, idemo napraviti sve najbolje, ono po što smo došli. No to još nije sve, znamo da možemo biti još bolji nego smo sad. Ovi posljednji treninzi koje smo odradili ovdje izvrstan su znak za nas, vjerujem u naš uspjeh na ovom Svjetskom prvenstvu - kazao je u uvodu Obi Mikel.

Stalno je ponavljao da je Nigerija iznimno motivirana za ovaj Mundijal, ali da nije pod pritiskom.

- Ne, nema pritiska, mi točno znamo što moramo napraviti. I znamo da ćemo to napraviti dobro. Da, naša je skupina teška, može se nazvati skupinom smrti, ali i u kvalifikacijama za ovo prvenstvo igrali smo u teškoj skupini i plasirali smo se, bili smo prvi. Sad imamo istu, zapravo, još veću motivaciju nego tada. U subotu protiv Hrvatske želimo startati pozitivno, ako ostvarimo dobar rezultat, otvorit ćemo vrata plasmana u drugi krug.

Uopće ga ne uzbuđuje što je Nigerija gubila prijateljske utakmice u predvečerje prvenstva.

- To su samo prijateljske utakmice, tako ih treba doživljavati. Ništa više, ništa manje. Ovdje, na ovom natjecanju, vidjet ćete drukčiju Nigeriju, novu Nigeriju, koja će igrati sasvim nešto sasvim drugo u odnosu na ono što smo igrali na prijateljskim utakmicama. Jer ako ste primijetili, tijekom tih utakmica isprobavali smo razne sustave igre, igrali su svi igrači, stalno se mijenjalo. Ma, svaka je reprezentacija na prijateljskim utakmicama prije prvenstva isprobavala razne varijante. Tako da, vjerujte, mi znamo kako treba igrati i znamo što možemo ponuditi. Sad smo potpuno fokusirani na turnir i bit ćemo prava, jaka Nigerija! Vidjet ćete u subotu protiv Hrvatske.

Utakmica taktike

Govorio je da će Nigerija protiv naše reprezentacije željeti kontrolirati igru, kako i inače radi, da neće čekati Hrvatsku, da neće čekati drugo poluvrijeme, već da će nas pokušati zaskočiti od samog starta.

Na pitanje o Hrvatskoj kazao je sljedeće:

- Hrvatska je odlična reprezentacija. Svaka je reprezentacija na ovom prvenstvu dobra. Vjerujte, ovdje u Rusiji ne postoji nijedna reprezentacija za koju možete reći da je lakši suparnik. Kazao sam na početku da je Hrvatska odlična, sad mogu malo pojačati tu tvrdnju pa reći da je - fantastična! Pogledajte samo roster Hrvatske, sve su to veliki igrači, to će biti jako zahtjevna utakmica. Nekako, mislim da će to biti utakmica taktike. Mi moramo kontrolirati utakmicu, to je naš zadatak.

Essentuki (Rusija), 130618.
Konferencija za medije nogometne reprezentacije Nigerije na stadionu Essentuki Arena, prije utakmice protiv reprezentacije Hrvatske u sklopu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018.
Na fotografiji: izbornik reprezentacije Gernot Rohr i kapetan momcadi John Obi Mikel.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Dodao je i ovo:

- Ahmed Musa odličan je u CSKA-u, Brian Idowu u Amkaru. Mislim da će zato Nigerija protiv Hrvatske imati potporu ruskih navijača. Svaka sitnica na ovom prvenstvu može biti plus, a mi ćemo svaku probati kapitalizirati. Naše je zajedništvo u momčadi vrhunsko, takvi ćemo ostati do kraja. Kod nas je atmosfera sjajna, takva je bila u lošim i dobrim vremenima. Nogomet nisu samo pobjede, morate ostati pravi i u porazima, biti skupa.

Na kraju smo Obi Mikela pitali tko je favorit skupine, ispalio je:

- Nigerija!

Kad je vidio pomalo začuđena lica hrvatskih novinara, shvatio je da mora objasniti svoj optimizam.

- Ma dobro, mislim da su sve reprezentacije u našoj skupini sposobne proći u drugi krug. Ali naravno, kad kažete da smo favoriti u odnosu recimo na Argentinu, onda će vas netko čudno pogledati. Ali ni oni nisu s drugog planeta, ja vjerujem u Nigeriju - zaključio je Obi Mikel.

Linker
19. travanj 2024 22:49