Getty Images
DVA PUTA ODBIO VELIKI NOVAC

VELIKI INTERVJU S NOVIM ADUTOM VATRENIH - VEĆ JE JEDNOM NOGOM NA SP-U, ALI PUŠE NA HLADNO 'Hrvatska u veznom redu ima najbolju konkurenciju u svijetu'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. svibanj 2018. 16:18

Riječki prvoligaš u Filipu Bradariću mogao bi dobiti trećeg igrača koji je nastupio na Svjetskom prvenstvo. Kapetan Bijelih zasluženo se našao među 24 imena koja je izbornik Zlatko Dalić odabrao za Rusiju i kroz pripreme će se pokušati izboriti da ne ostane onaj jedini ispod crte kako bi naslijedio Petra Radakovića i Miloša Hrstića koji su kao igrači Rijeke bili na svjetskim prvenstvima 1962. i 1982. Sasvim blizu bio je i Ivan Močinić koji je prije četiri godine već otputovao u Brazil pa se zbog nevjerojatnog peha s ozljedom vratio uoči prve utakmice...

Sada se Bradarić nada da će imati više sreće od Močinića, pa i ući u ovaj odabrani krug klupskih legendi. I on je igrama i ponašanjem došao vrlo blizu tog statusa, bez obzira što će uskoro, po svemu sudeći, nakon 133 utakmice riječki dres zamijeniti nekim drugim. Utakmica protiv Hajduka mogla bi mu biti zadnja za Rijeku...

- Je li ovo bila zadnja utakmica za Rijeku? Ne znam, na meni je bilo da ove utakmice odradim što je bolje moguće, a što će biti dalje stvarno ne znam. Već je bilo situacija kad se govorilo da idem pa sam ostao, teško je o tome pričati unaprijed, idućih ćemo tjedana i mjeseci biti pametniji - kaže Filip Bradarić koji je već nekoliko puta bio blizu realizacije transfera.

Jednom je odbio veliki novac u Kini, drugi put u Italiji, treći put je procijenio da u Rijeci može lakše do Svjetskog prvenstva nego iz jednog španjolskog prvoligaša.

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Rijeka.
Na fotografiji: Filip Bradaric i Mario Zebec.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

- Dogodilo se, prošlo je... Ali mislim da je sada vrijeme za jedan veći iskorak iako nikad ne znaš što će se dogoditi. Od ove tri i pol godine u Rijeci sigurno će ostati lijepe uspomene, drago mi je što sam u Rijeci napravio puno toga dobroga, ali svaki od nas ima želju vidjeti koliko može dati na nekoj višoj razini od sadašnje, a ja sam uvjeren da mogu još više napredovati.

Realna slika

Kaže Bradarić i da ostaje žal što ova sezona nije okončana boljim rezultatom, ali i dodaje da je momčad napravila sve da ostvari što bolji plasman.

- Kada sad pogledamo bodovnu situaciju onda ostaje žal, ali dali smo svoj maksimum, sve što smo mogli u ovoj polusezoni. Bilo je boljih i lošijih utakmica, ali to je realna slika Rijeke. Zahvala svim suigračima, trenerima i ljudima koji su tu oko nas. Po meni je sezona u globalu bila dobra, igrali smo Europu, polufinale Kupa, osvojili drugo mjesto, nemamo razloga žaliti se.

Rijeka, 100515.
Stadion Kantrida. 
Nogometna utakmica 33. kola 1. HNL izmedju HNK Rijeka i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Tea Cimas / CROPIX
Tea Cimas / CROPIX / CROPIX

I sad kada se većina riječkih prvotimaca razbježala Europom i svijetom, Bradarić broji dane do reprezentativnog okupljanja uoči Svjetskog prvenstva. Mnogi bi sve dali za takvu privilegiju.

- Uvijek je ugodno biti u krugu reprezentacije, posebna je čast i samo trenirati s takvim igračima. Naravno, nadam se da ću biti na konačnom popisu i otići na Svjetsko prvenstvo, spreman jesam, a što će biti dalje tek ćemo vidjeti. U veznom redu imamo najbolju konkurenciju na svijetu, ali što je bolja konkurencija tim više i ti moraš biti bolji.

Ne žalim ni za čim

Iako je zimus, nakon odlaska velikog broja prvotimaca, ostanak bio svojevrsni rizik, sama činjenica da je na popisu izbornika pokazuje da je napravio dobar potez.

- Ne žalim ni za čim, takav je život, tako se slažu kockice. Samo se nadam da će me zdravlje poslužiti, a sve ostalo će doći.

Priznanje i za Rijeku

Izvan izbornikova popisa, na Bradarićevoj poziciji, ostali su igrači poput Marka Roga, Marija Pašalića...

- Ovo je jedno veliko priznanje za moje igre, ali i veliko priznanje Rijeci čiji dres nosim. Hvala svima koji su mi pomogli na mom putu. Naravno da sam sretan zbog poziva i drago mi je što sam izborio povjerenje izbornika.

Do Rusije nedostaje još jedan mali koračić u kojem će Bradariću trebati najviše zdravlja i malo sreće. Ipak, proljeće s Rijekom odradio je bez poteškoća iako se u njegovim nogama nakupilo minuta.

- Sezona je bila duga i naporna, ali odlazak na Svjetsko prvenstvo je san svakog igrača i ono za što radimo i treniramo cijeli život. Na meni je da naporno treniram, pružim svoj maksimum i ako dobijem priliku na travnjaku, prikažem se u što boljem svijetlu u Rusiji - zaključio je Filip Bradarić.

Linker
24. travanj 2024 21:42