REUTERS/Alessandro Garofalo
 REUTERS/Alessandro Garofalo / REUTERS/Alessandro Garofalo
KRAJ ERE

VIDEO: BUFFON POSRAMIO TALIJANSKE NAVIJAČE Legendarni Gigi pokazao što je sportski duh, a onda nakon susreta suznih očiju poslao emotivnu poruku svima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2017. 00:55

Italija je na iznenađenje velikog dijela nogometnog svijeta ispala u dokvalifikacijama i neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Nakon poraza od Švedske u Stockholmu 1:0, Azzurri su na San Siru u Milanu odigrali samo 0:0 te tako po prvi put nakon 1958. godine propuštaju SP.

Švedska je herojski odradila obje utakmice i zasluženo prošla, a da ju čeka paklena atmosfera na bučnom i legendarnom zdanju vidjelo se već na intoniranju nacinalnih himni kada je praktički 80.000 ljudi na tribinama zviždalo himni Švedske.

Nije se to svidjelo Gigiju Buffonu koji je uz mrki izraz lica pokušao natjerati ljude da plješću umjesto zvižde, no nije uspio. Legendarni golman posramio je tako talijanske navijače i još jedanput podsjetio na sportski duh kakav se s vremenom izgubio na sportskim borilištima i takvi kao on zasigurno će nedostajati najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Jedan od najboljih golmana svih vremena i rekorder talijanske reprezentacije sa 175 nastupa teško je prihvatio ispadanje jer je to značilo i da više nikada neće zaigrati na SP-u.

"Vrijeme je tiranin koji me pregazio. Nije mi toliko žao zbog mene već zbog reprezentacije. Nismo uspjeli. Tužan sam jer je moja zadnja utakmica završila ispadanjem s mundijala. Večeras nam je nedotajalo malo lucidnosti da zabijemo gol", rekao je u suzama Buffon pa za kraj dodao:

"Italija sigurno ne treba strahovati za budućnost jer ima puno sjajnih igrača. Večeras je Ventura učinio iste pogreške kao i svi mi talijani, ali sada je gotovo. Ružno je završiti ovako. Sve vas pozdravljam,a reprezentaciju ostavljam Donnarummi", poručio je suznih očiju velikan talijanskog, ali i svjetskog nogometa.

Linker
19. travanj 2024 05:37