REUTERS/Axel Schmidt
UŽITAK ZA OČI

VIDEO: HLADAN TUŠ NA SAMOM STARTU! SVJETSKI PRVACI ŠOKIRANI U LUDOJ UTAKMICI NA LUŽNJIKIJU Hitra kontra i začarani gol u očaj bacili njemačke zvijezde

U susretu 1. kola F skupine SP-a u nedjelju su u Moskvi nogometaši Njemačke, koji brane naslov prvaka, protiv Meksika izgubili sa 0-1 (0-1).  Pobjednički gol za Meksiko pao je u 35. minuti iz kontranapada, kojeg je poveo Javier Hernandez Chicharito, a u pogodak ga je pretvorio napadač PSV-a Hirving Lozano.
Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2018. 14:28

Uzbudljivo i bogato prvo poluvrijeme pripalo je Meksikancima, koji su zaprijetili već u 2. minuti, kada se napadač PSV-a Hirving Lozano probio u kazneni prostor, ali je njegov udarac uspio blokirati Jerome Boateng.

POBJEDNIČKI GOL MEKSIKA POGLEDAJTE OVDJE

Nijemci su u 16. minuti bili blizu pogotka. Joshua Kimmich je ubacio u peterac za Khediru, kojemu je loptu s noge skinuo Salcedo. Četiri minute kasnije Timo Werner pokušava iz okreta sa 12 metara, ali lopta ide ravno u vratara Ochou.

Ipak, u 35. minuti Meksiko zasluženo vodi. Kontranapad, koji je poveo Javier Hernandez Chicharito, u pogodak je pretvorio Lozano.

Imali su Meksikanci u prvom poluvremenu još tri obečavajuća kontranapada, ali su ih "sprčkali". To im se moglo osvetiti u 39. minuti, kada je Toni Kroos iz slobodnog udarca sa 20 metara, uz malu pomoć vratara Ochoe, pogodio gredu.

Iako je Njemačka u nastavku prisilila Meksiko da se brani, izabranici Joachima Löwa teško su dolazili do prigoda. U 65. minuti Kimmich iz teške pozicije puca škaricama, ali lopta ide iznad gola. Potom je u 72. minuti Reusov volej sa osam metara iskosa bio neprecizan, a 76. Toni Kroos puca sa vrha kaznenog prostora, ali lopta prolazi tik uz vratnicu.

Posljednju prigodu Njemačka je imala u 89. minuti, ali pokušaj Maria Gomeza zaustavlja vratar Ochoa.

Meksikanci su dva puta zaprijetili iz kontranapada. U 57. minuti su se spetljali Javier Hernandez i Vela, a 82. je udarac Layuna sa 16 metara završio pored vratnice.

Drugi susret F skupine na rasporedu je u ponedjeljak u 14 sati, kada će igrati Švedska i Južna Koreja.

NJEMAČKA - MEKSIKO (Lozano 35' 0:1)

NJEMAČKA: Neuer, Hummels, Boateng, Plattenhardt, Kimmich, Özil, Kroos, Khedira, Werner, Draxler, Müller

MEKSIKO: Ochoa, Moreno, Ayala, Gallardo, Salcedo, Guardado, Herrera, Layún, Hernández, Lozano, Vela

--------------------------------------

KRAJ UTAKMICE! SVJETSKI PRVAK PORAŽEN!

90'+3' - I Neuer je došao pred suparnička vrata pomoći svojim napadačima, ali nema promjene rezultata. Ochoa izvrsno vlada svojim šesnaestercem.

90' - Tri su minute sudačke nadoknade.

88' - Još se jednom zagužvalo u petercu Meksika, ali junak Ochoa opet spašava svoju momčad.

86' - Iz igre izlazi Timo Werner, a priliku dobiva nadolazeća zvijezda Julian Brandt.

82' - Layún još jednom oštro prema golu, no lopta leti visoko u tribine.

79' - Ulazi još jedan napadač u momčadi Njemačke, Mario Gomez. Iz igre je izašao Plattenhardt.

78' - Još jedna kontra Meksikanaca! Layún je potegao sam i u prilici jedan na jedan s Plattenhardtom uspio ga proći, no udarac je otišao preko grede.

76' - NAJVEĆA PRILIKA ZA NJEMAČKU NA OVOJ UTAKMICI! Kimmich je poslao loptu do vrha šesnaesterca gdje ju je dočekao Toni Kroos i snažno opalio, no lopta je samo dodirnula desnu vratnicu.

73' - I treća zamjena u meksičkoj reprezentaciji. Izbornik Osorio iskazao je poštovanje prema legendi Meksika - u igru ulazi 39-godišnji Rafael Márquez, a iz igre je izašao Andrés Guardado.

70' - DVOJBENA SITUACIJA PRED GOLOM NIJEMACA! Hernández je pao u šesnaestercu u jednom duelu s Hummelsom, ali se iranski sudac nije oglasio.

68' - Prilike se redaju jedna za drugom. Draxler je prvo uputio udarac prema golu, a iz kornera Timo Werner ima priliku izjednačiti, no suci su svirali zaleđe.

66' - Još jedna zamjena kod Meksika. Izašao je strijelac jedinog pogotka Lozano, a priliku dobiva Raúl Jiménez.

64' - Kakva ofanziva Nijemaca! Sada je Kimmich pokušao poluškaricama ugroziti vrata Meksikanaca, ali Ochoa je i dalje jedan od najboljih pojedinaca na terenu.

60' - Njemačka je prisiljena pojačati napad. Ulazi Marco Reus, a izlazi Khedira.

58' - Prva zamjena kod Meksikanaca. Izlazi Vela, a zamijenit će ga Edson Álvarez.

57' - SJAJNA PRILIKA ZA MEKSIKO! Sijevnula je kontra Meksika, ali je Hernández pogrešno predao loptu Carlosu Veli i Nijemci su se ovaj put izvukli.

55' - Dobar pokušaj i Draxlera, no dobili su samo udarac iz kuta. Njemačka je okupirala vrata Meksika.

53' - Pokušao je i Kimmich, ali udarci Nijemaca i dalje neprecizni. Meksikanci se disciplinirano brane.

POKUŠAJ KIMMICHA POGLEDAJTE OVDJE

49' - Udarci Wernera i Plattenhardta zasad neopasni po vrata Meksikanaca.

46' - Nema promjena u sastavima. Vidjet ćemo što je Löw pripremio za drugo poluvrijeme.

POČINJE DRUGO POLUVRIJEME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45'+1' - Jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - Vela se prošetao vrhom šesnaesterca i uputio udarac koji je otišao tik uz vratnicu. Neuer i njemačka obrana loptu su samo ispratili pogledom.

37' - Kakva prilika za Nijemce! Toni Kroos izveo je slobodan udarac, Ochoa je loptu dotaknuo vršcima prstiju i otišla je u gredu. Bio bi to prekrasan zgoditak da je meksički vratar nije dodirnuo.

GOL ZA VODSTVO MEKSIKA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

35' GOOOL! MEKSIKO VODI 1:0! Kontru Meksikanaca povukao je Chicharito Hernández, izvrsno je sačekao Lozana da se priključi i predao mu loptu. Lozano se oslobodio čuvara i lijepo poentirao u bliži kut, Neuer je bio nemoćan.

33' - Gallardo je lijepo probio po lijevoj strani i ubacio u peterac. Izgledalo je opasno, ali nitko od Meksikanaca nije ispratio akciju.

29' - Vratari su zasad protagonisti ove utakmice. Layún je uputio opasan udarac, ali Neuer opet izvrsno postavljen.

22' - Kroosov udarac lijevom nogom s vrha šesnaesterca opet brani vratar Meksika.

20' - Timo Werner već drugi put opasan po gol Meksikanaca. Sjajno je iz okreta pucao prema golu, no Ochoa izvrsno čita igru.

15' - Uzvraćaju i Nijemci. Kimmich je ubacio, a Salcedo je zamalo ugurao loptu u vlastitu mrežu.

14' - Još jednom je Neuer pokazao zašto je zaslužio izbornikovo povjerenje. Iz slobodnog udarca lopta je došla do Morena koji izbliza gađa glavom, ali Neuer je još jednom na pravom mjestu.

10' - Snažan Herrerin udarac s dvadesetak metara sigurno hvata Manuel Neuer.

7' - Nijemci su preuzeli dominaciju na terenu. Hummels je opalio po golu, ali Ochoa je izvrsno postavljen.

3' - Timo Werner odmah uzvraća na drugoj strani, probio je po desnoj strani, a lopta je prošla vrlo blizu druge vratnice.

2' - Munjeviti početak Meksikanaca, pokazali su da ne namjeravaju biti samo statisti u ovoj utakmici. Neuer zajedno s obranom zasad siguran.

1' - Počela je utakmica na prepunom stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Joachim Löw obradovao je naciju kad je najavio da će u početnom sastavu biti mjesta i za Mesuta Özila. Sjajni veznjak imao je velikih problema s ozljedama pa se do zadnjeg nije znalo hoće li nastupiti. Dobar dio njemačke javnosti je podijeljen u vezi izbora vratara - naime, Löw je odlučio dati priliku jedva zaliječenome Neueru, dok drugi dio smatra da je priliku trebao dobiti Ter Stegen. Kod Meksika nema većih iznenađenja i ostaje za vidjeti hoće li ova tradicionalno neugodna momčad uspjeti zaprijetiti svjetskim prvacima.

16:30 Počelo je nabrijavanje uoči utakmice. Navijači obje momčadi pršte od optimizma.

Nijemci suptilno podsjećaju zašto sebe smatraju favoritima u ovoj utakmici.

Linker
23. travanj 2024 23:53