Pedro Nunes / REUTERS
PUT U RUSIJU

VIDEO: KONAČNO JE SVE POZNATO! PORTUGAL I FRANCUSKA IZRAVNO NA SP Vatreni definitivno znaju četiri reprezentacije koje 'vrebaju' u ždrijebu play-offa!

Piše: HinaObjavljeno: 11. listopad 2017. 01:08

Posljednjeg dana europskih kvalifikacija još su dvije reprezentacije izborile izravan plasman na SP 2018., a to su Francuska i Portugal.

U dodatne kvalifikacije idu Švicarska, Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska, a ždrijeb parova je u utorak 17. listopada.

Francuska je u utorak na Stade de Franceu, kao vodeća u skupini A, dočekala Bjelorusiju i slavila je 2-1. Za "tricolore" su zabili Antoine Griezmann (27) i Olivier Giroud (33), a utješni pogodak za Bjelorusiju dao je Anton Saroka (44).

Nizozemci, trostruki svjetski viceprvaci, koji će propustiti drugo veliko natjecanje zaredom, nakon što ih nije bilo ni prošle godine na Euru u Francuskoj, u utakmici bez značaja za njih su protiv Švedske pobijedili 2-0, dok su Luksemburg i Bugarska odigrali 1-1.

U skupini B Portugal i Švicarska odlučivali su tko će izravno u Rusiju, a tko u dodatne kvalifikacije. Švicarska je u Lisabon doputovala sa stopostotnim učinkom i remi joj je bio dovoljan, dok je Portugalu, koji ima bolju gol razliku, trebala pobjeda. Portugal je poveo autogolom Djouroua u 41. minuti, a pobjedu i izravan plasman na SP potvrdio je André Silva (57).

U ostalim susretima skupine B, koji su bili bez natjecateljskog značaja, Mađarska je dobila Farske Otoke 1-0, a Latvija je svladala Andoru 4-0.

U skupini H Bosna i Hercegovina je prije tri dana porazom od Belgije praktično uništila svoje šanse za dodatne kvalifikacije, što je omogućilo Grćkoj da na domaćem terenu protiv slabašnog Gibraltara osigura drugu poziciju. Grci su to i učinili pobijedivši 4-0.

Belgija, koja je već ranije osigurala plasman na SP, je protiv Cipra slavila 4-0, a Bosna i Hercegovina je dobila Estoniju 2-1.

Vatreni dakle znaju kako im ždrijeb koji će se održati u utorak od 14 sati može donijeti jednu od ove četiri reprezentacije: Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Irska.

SP 2018: Poznato 19 sudionika

UEFA: Njemačka, Španjolska, Engleska, Belgija, Poljska, Rusija, Srbija, Island, Francuska, Portugal

AFRIKA: Nigerija, Egipat

JUŽNA AMERIKA: Brazil

AZIJA: Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija

CONCACAF: Meksiko, Kostarika

Linker
20. travanj 2024 14:52