REUTERS
NIJE U SALAHU SVE

VIDEO: LUDO OTVARANJE STRASTVENIH URUGVAJACA Suarez promašivao nemoguće, a veliko slavlje na kraju je donio branič! Nemoćni Salah sve gledao s klupe

Nogometaši Urugvaja pobijedili su Egipat sa 1-0 (0-0) u utakmici 1. kola skupine A Svjetskog prvenstva u Rusiji, koja je odigrana u petak u Jekaterinburgu.
Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2018. 14:46

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je branič Atletico Madrida Jose Maria Gimenez, koji je u 89. minuti glavom zatresao mrežu odličnog egipatskog vratara El Shenawyja, nakon ubačaja Carlosa Sancheza.

Urugvaju ipak pobjedu nisu donijeli iznimni napadači Edinson Cavani i Luis Suarez, a potonji je mogao biti i tragičar utakmice jer je promašio tri ogromne prilike. Egipćani su bez svoga najboljega igrača Mohameda Salaha, uz veliku dozu sreće, držali "nulu" sve do minutu prije kraja. S obzirom na tijek utakmice i veliki broj propuštenih prilika, Urugvajci su potpuno zaslužili pobjedu u Jekaterinburgu. Unatoč najavama, za Egipćane nije nastupio najbolji igrač u Europi napadač Liverpoola Mohamed Salah. Utakmicu je odgledao s klupe, još uvijek nezaliječen od ozljede ramena zarađene na finalu Lige prvaka.

GOL POGLEDAJTE OVDJE

Na klupi je ostao i legendarni 45-godišnji golman Essam El-Hadary, koji će tako morati pričekati na počast postati najstariji igrač koji je ikad nastupio na mundijalima. Izbornik Cuper se odlučio za 16 godina mlađeg Mohameda El-Shenawyja, koji je sjajno čuvao svoja vrata sve do 89. minute i gola Gimeneza.

Prvi je zaprijetio Urugvaj preko Cavanija, čiji udarac u 8. minuti brani vratar El Shenawy, a u 24. minuti druga urugvajska zvijezda Suarez ne uspijeva s tri metra pogoditi vrata. To je bilo sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu u kojem je Urugvaj jalovo napadao, a Egipćani su pokazali da su, i bez Salaha, ozbiljna reprezentacija, i taktički i fizički.

Drugo poluvrijeme započelo je velikom šansom Suareza, koga je lijepo uposlio Cavani, a napadač Barcelone s tri metra pogađa egipatskog vratara. Urugvajci su nastavili s napadima, dok Egipćani dobrih 20-tak minuta nisu došli ni do kaznenog prostora Južnoamerikanaca. U 72. minuti najveća prilika za Egipat - opasan šut uputio je Fathy, a Muslera je konačno dobio priliku da se zagrije. U sljedećem napadu ponovno Cavani prigrava Suareza koji se u presudnom trenutku spetljao pred vratima. U 81. minuti Elneny je neprecizan s desetak metara, a u 83. minuti egipatski vratar čudesno brani precizan i jak šut Cavanija s ruba kaznenog prostora. U 88. minuti Cavani iz slobodnog udarca pogađa desnu vratnicu. Napokon, u 89. minuti Urugvaj je došao do pobjede - s desne strane je ubacio je Sanchez, a najviše je skočio stoper Atletico Madrida Gimenez i glavom zakucao loptu u mrežu pored nemoćnog vratara za pobjedu koja Urugvaju vjerojatno donosi i prolaz skupine.

Nakon kompletiranog prvog kola u skupini A vodeća je Rusija koja je sa 5-0 na otvaranju svladala Saudijsku Arabiju. Urugvaj je drugi, također s tri boda, a treći Egipat i četvrta Saudijska Arabija su bez bodova. U 2. kolu igraju Rusija - Egipat i Saudijska Arabija - Urugvaj.

EGIPAT - URUGVAJ 0:1 (Gimenez 90')

EGIPAT (4-2-3-1): M. El-Shenawy - Abdel-Shafi, Hegazy, Gabr, A. Fathi - Hamed, Elneny - Trezegeut, Said, Warda - Mohsen

URUGVAJ(4-4-2): Muslera - Caceres, Godin, Gimenez, G. Varela - Arrascaeta,Vecino, Bentancur, Nandez - Cavani, Suarez

_____________________________________________________________

90'- GOOOL! Gimenez pogađa glavom nakon ubačaja iz prekida. Kad već nisu napadači uspjeli, Gimenez se pobrinuo za veliko slavlje Urugvaja!

GOL POGLEDAJTE OVDJE

83' - Odlična obrana El-Shenawyja, sada je veliku priliku propustio Cavani.

74' - kakav promašaj Suareza! treći put je Urugvajac bio pred vratarem Egipta, ovoga puta sam kao duh, ali mu je lopta pobjegla

70'- Urugvaj napada, Egipat se i dalje odlično brani, Cavani je nakon kornera s desne strane dobio loptu u kaznenom prostoru, ali je napucao vlastitog igrača.

60' - Urugvaj je napravio dvije zamjene, ali ništa se previše nije promijenilo u igri pa i dalje gledamo dosadnu utakmicu obilježenu očajnom igrom Luisa Suareza.

46' - SUAREZ PONOVNO PROMAŠIO NEMOGUĆE! Cavani je sjajno uposlio Suareza koji je iz sve snage pogodio vratara Egipta i tako upropastio još jednu veliku priliku.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Na društvenim mrežama budno se prate potezi Luisa Suareza.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Egipat je počeo bez svoje najveće zvijezde i ponajboljeg svjetskog napadača Mohameda Salaha što je dalo veliku prednost Urugvajcima koji ju nisu znali iskoristiti. Prijetili su Cavani i Suarez, no na odmor se otišlo s 0:0. Posebno velik promašaj imao je Luis Suarez sredinom prvog dijela.

40' - Još nekoliko minuta je ostalo do kraja prvog poluvremena. Teren ne nudi neka posebna uzbuđenja, Urugvaj je nešto bolji, ali ne dovoljno za vodstvo. Zato na Twitteru dominira Egipat čiji navijači zazivaju Salaha.

32' - Suarez je poželio zabiti iz slobodnog udarca s nekih 20-25 metara, no njegova lopta zadržala se na rebrima Trezegeuta i otišla na bok. Uspjeli su Urugvajci ubaciti, ali vratar Egipta lakoćom je loptu ulovio u ruke.

23' - VELIKI PROMAŠAJ URUGVAJA: Sjajno je prvo pokušao Cavani iz voleja, no taj udarac blokirao je Gabr i odbio loptu u korner. Iz tog kornera lopta je došla do Suareza koji puca u prvi kut, ali njegov udarac odlazi pored gola. Njegov nevjerojatan promašaj pogledajte OVDJE.

Pogledajte galeriju slika i doživite atmosferu iz Rusije.

11' - Egipat je zaprijetio preko Trezegeuta koji je pokušao iz teške pozicije, ali vratar Urugvaja bez problema brani taj udarac.

8' - Dobru priliku sada je stvorio Urugvaj, ali Cavani je pucao traljavo i vratar Egipta nije imao težak posao.

5' - Urugvaj je počeo nešto bolje, no još uvijek nismo vidjeli pravu šansu...

1' - UTAKMICA JE POČELA!

13:45 Ekaterinburg Arena polako se puni navijačima obje ekipe.

13:10 Stigli su sastavi - Veliko iznenađenje u momčadi Egipta! Salah unatoč najavama ipak nije u prvih 11!

Linker
20. travanj 2024 05:37