Pete Norton/Getty Images
Getty Images

LOVCI NA IZNENAĐENJE

VIDEO: NAJMANJA SU NACIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU, ALI HRABROSTI IMA NE NEDOSTAJE NITI MALO 'Dovedite mi tog Messija!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.12.2017. u 18:37

 • Nakon sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a potom i plasmana na svjetsko prvenstvo u Rusiji, redove islandske nogometne reprezentacije zahvatila je euforija.

  "Dovedite mi tog Messija," kazao je sa smiješkom krilni igrač Burnleyja i islandske reprezentacije Johann Berg Gudmundsson nakon što je ždrijeb spojio Island i Argentinu u skupinu D World Cupa. U istoj skupini igrat će i hrvatska reprezentacija i Nigerija.

  "Plasman nogometne reprezentacije na svjetsko prvenstvo predstavlja veliku stvar za našu zemlju. Mi smo najmanja nacija koja se plasirala na SP i za sve nas je to poseban trenutak," kazao je 27-godišnji Gudmundsson.

   

  Premda do početka World Cupa ima još šest mjeseci, Gudmundsson je priznao kako ne može dočekati početak i prvu utakmicu protiv Argentine.

  "Znam da je to početka SP-a još mnogo vremena i svi se moramo koncentrirati na svoje klubove, međutim jedva čekam početak turnira i prvo kolo protiv Argentine. Naravno, Argentina će biti favorit u toj utakmici, branit ćemo se 95 posto vremena, međutim pokušat ćemo ih iznenaditi," dodao je.

  Island je na EURO-u u Francuskoj 2016. godine bio jedno od najugodnijih iznenađenja. U skupini F Island je bio drugi iza Mađarske, a ispred Portugala, a potom je u osminu finala priredio senzaciju izbacivši Englesku. Sjajnu islandsku priču završila je Francuska u četvrtfinalu.

  "Bilo je to EP za pamćenje. Sada nas očekuje još jedno veliko natjecanje. Igrat ćemo protiv Messija i Argentine. Messi je jedan od najboljih, ako ne i najbolji nogometaš na svijetu. Bit će to pravi test, igrati protiv najboljeg na svijetu," dodao je Gudmundsson koji je u dresu islandske vrste upisao 63 nastupa i postigao sedam golova.

  Iz drugih medija