REUTERS/Ricardo Moraes
IZRAVNI KONKURENTI

VIDEO: OKRŠAJ POTENCIJALNIH IZNENAĐENJA SVJETSKOG PRVENSTVA ZAVRŠIO SRETNO ZA DANCE Pogledajte nesretni poraz neumornih Peruanaca

U susretu 1. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu Danska je uz dosta sreće u Saransku svladala Peru sa 1:0.
Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2018. 20:08

Srijelac jedinog gola bio je Yussuf Poulsen u 59. minuti nakon odličnog proigravanja Christiana Eriksena u brzom protunapadu.

OVDJE POGLEDAJTE POBJEDNIČKI GOL DANSKE

Peru je nakon 36 godina ponovno zaigrao na svjetskoj smotri, odigrali su vrlo dobro protiv Danaca, ali su platili danak neiskustvu. Promašili su penal u sudačkoj nadoknadi, promašili su niz prilika, a primili vrlo jeftin gol iz protunapada. Junak dvoboja je bio je Kasper Schmeichel, sin legendarnog Petera, koji je svojim obranama dovodio Južnoamerikance do ludila.

NEISKORIŠTENI JEDANAESTERAC PERUA POGLEDAJTE OVDJE

Peruanci su bolje započeli utakmicu i u 11. minuti Flores je prvi zaprijetio snažnim udarcem preko gola, a dvije minute kasnije udarac Carrilla iskosa brani Schmeichel. Danci su u 36. minuti ostali bez Kvista, koji je teže ozlijedio rebra i iznešen je s terena, a njegova zamjena Schone je u 39. minuti uputio prvi opasni udarac za Dance, no peruanski vratar bio je spreman.

U 45. minuti Poulsen je srušio Cuevu u kaznenom prostoru, a gambijski sudac je tek nakon VAR-a dosudio kazneni udarac za Peruance. Jedanaesterac je izveo baš veznjak Sao Paola Christian Cueva i to jako loše - prebacio je gredu.

U 57. minuti Carillo previše oklijeva u situaciji kada je bio sam na deset metara od danskih vrata, a Danci su to kaznili u 59. minuti. Brzu kontru Danaca koju je povukao Eriksen okončao je Poulsen plaisravši loptu pokraj peruanskog vratara.

U 61. minuti Schmeichel brani opasni udarac Floresa, a u 63. minuti je u igru ušao najbolji strijelac Peruanaca Paolo Guerrero, koji je samo minutu kasnije pokušao glavom, ali ravno u danskog vratara. U 69. minuti Farfan ne stiže ubaciti loptu u praznu mrežu, a u 79. minuti Guerrero lukavo pokušava petom, ali i to odlazi pokraj vrata. U 84. minuti nesavladivi Schmeichel skida i udarac Farfana s deset metara, a potom se ističe i peruanski vratar koji čudesno brani šut Eriksena.

Ranije u subotu je u prvom susretu ove skupine Francuska u Kazanu svladala Australiju sa 2-1 (0-0). Golove za Francuze postigli su Antoine Griezmann (58-11m) i Paul Pogba (81), dok je strijelac za Australce bio Mile Jedinak (62-11m).

Linker
23. travanj 2024 10:06