screenshot youtube
SVAKA ČAST LJUDI

VIDEO: PREDIVNE SLIKE IZ SUSJEDSTVA! SARAJEVO ZDUŠNO NAVIJALO ZA VATRENE Pobjeda nad Argentinom zagrijala je srca i svih ljubitelja nogometa u BiH

Piše: Mirza DautbegovićObjavljeno: 23. lipanj 2018. 01:36

Sarajevo i Bosna i Hercegovina pomno prate zbivanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, iako tamo nema reprezentacije koju s klupe vodi Robert Prosinečki.

Ipak, i pored činjenice da u Rusiji nema Džeke, Pjanića i društva, Bosanci i Hercegovci imaju za koga navijati. Tako se sinoć i u Sarajevu vatreno slavila pobjeda Hrvatske nad Argentinom, a prepuni sarajevski kafići bili su ofarbani u boje hrvatske nacionalne vrste.

Zanimljivo je kako je BiH na svom jedinom nastupu na SP, 2014. godine u Brazilu, bila u skupini sa Argentinom, Nigerijom i Iranom, dakle sa dvije od tri selekcije s kojima se u Rusiji nalazi Hrvatska.

Iz tog razloga sinoćnja velika pobjeda nad Argentinom zagrijala je srca i svih ljubitelja nogometa u BiH, jer su Bosanci sinoć u Modriću vidjeli Pjanića, a u Mandžukiću Džeku, koji su dobro isprašili Argentince i "osvetili" im se za poraz koji su prije četiri godine nanijeli BiH. Nema sumnje kako će Vatreni do kraja nastupa u Rusiji, za koji se svi ovdje nadamo da će biti što duži, imati veliku podršku u brojnim bh. gradovima.

Linker
23. travanj 2024 17:52