REUTERS/Thilo Schmuelgen
SVE ZBOG SPORNE IZJAVE

VIDEO: PROBLEMI ZA SVJETSKE PRVAKE Njemački reprezentativac na udaru vlastitih navijača: 'Počastili' ga salvama zvižduka i razbjesnili izbornika

Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2018. 14:45

Njemački reprezentativac turskog podrijetla Ilkay Gündogan ponovno je bio na meti njemačkih navijača zbog nedavne izjave da je Recep Tayyip Erdogan njegov predsjednik.

Domaći navijači na stadionu BayArena u Leverkusenu, gdje je u petak Njemačka sa 2-1 nadigrala Saudijsku Arabiju u pripremnoj utakmici za SP, zviždali su Gündoganu prilikom ulaska u igru u 57. minuti, ali i svaki puta kad bi lopta bila u njegovom posjedu, objavili su britanski mediji.

Ponašanje navijača razbjesnilo je njemačkog izbornika Joachima Löwa: "Ovakvo ponašanje navijača nikome ne koristi. Gündogan je pojasnio okolnosti vezane uz susret sa turskim predsjednikom, te je naglasio svoju privrženost njemačkim vrijednostima. No, navijači su mu opet zviždali. Pitam ih, što bi sada Gündogan trebao učiniti?"

Tako se je u Leverkusenu ponovila situacija koju su Gündogan i Mesut Özil doživjeli prije tjedan dana u Klagenfurtu, kada je Njemačka izgubila od Austrije 1-2. Tada su njemački navijači također zviždali dvojici svojih reprezentativaca turskih korijena. U susretu protiv Saudijske Arabije Ozil nije igrao zbog lakše ozljede, pa je sav bijes njemačkih navijača išao na račun Gündogana.

Özil i Gündogan rođeni su u Njemačkoj, u Gelsenkirchenu, i igrali su za sve dobne kategorije njemačke reprezentacije, od kadetske do seniorske.

Problem je nastao kad su se u svibnju u Londonu Gündogan i Özil sastali sa turskim predsjednikom Erdoganom, a Gündogan je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa tog sastanka sa potpisom "moj predsjednik".

Zbog sastanka sa turskim predsjednikom obojicu je kritizirao Njemački nogometni savez, a Gündogan je nakon toga izjavio da osjeća povezanost sa Turskom, ali i da se osjeća privilegiranim što je odrastao u Njemačkoj.

Linker
26. travanj 2024 02:43