Screenshot: Youtube
PRIJATELJSKA UTAKMICA

VIDEO: PRVI SUPARNICI HRVATSKE NA SP-U SE IGRALI SKRIVAČA SA SKAUTIMA Nigerijci ispustili pobjedu protiv slabašnog suparnika

Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2018. 23:30

Nogometna reprezentacija Nigerije, koja je prvi suparnik Hrvatske na SP, u ponedjeljak je pred svojim navijačima u Port Harcourtu u prijateljskoj utakmici protiv DR Konga odigrala 1-1.

Nigerija je povela u 15. minuti, a strijelac je bio branič William Troost-Ekong. No, 78. minuti je kongoanski napadač Malango Ngita iz penala zabio za konačnih 1-1.

Za Nigeriju, koja je igrala u sustavu 4-3-3, na vratima je bio 19-godišnji Francis Uzoho, golman druge momčadi Deportiva iz La Coruñe. Na pozicijama bočnih braniča susret su počeli William Troost-Ekong (Bursaspor) i Leon Balogun (Brighton & Hove Albion), dok su Elderson (Cercle Brugge) i Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag) bili stoperi.

U veznom redu startali su Etebo (Las Palmas), Ogenyi Onazi (Trabzonspor) te iskusni John Obi Mikel, bivši veznjak Chelseaja koji danas igra u kineskom Tianjinu. Simy i Junior Lokosa su krenuli kao krilni napadači, a na poziciji centarfora Kelechi Iheanacho, bivši napadač Manchester Cityja koji je prošlog ljeta preselio u Leicester.

U drugom poluvremenu nigerijski izbornik Nijemac Gernot Rohr (64), koji je trenersku karijeru izgradio u Francuskoj, napravio je šest izmjena.

Nigeriju očekuju još dvije pripremne utakmice uoči Svjetskog prvenstva, i to 2. lipnja u Londonu protiv Engleske, te 6. lipnja u Sankt Pöltenu protiv Češke.

NIGERIJA: Uzoho - Troost-Ekong, Elderson (Aina, 46), Ebuehi (Shehu, 76), Balogun (Omeruo, 66)- Etebo, Obi Mikel (Agu, 52), Onazi - Simy, Lokosa (Musa, 71), Iheanacho (Iwobi, 46).

Linker
20. travanj 2024 08:39