REUTERS/Grigory Dukor
SKUPINA H

VIDEO: SENEGAL STIGAO DO VELIKOG SLAVLJA PROTIV POLJSKE U NEOBIČNOJ UTAKMICI Lewandowski i društvo prekasno su se probudili, nije bilo dovoljno

U susretu 1. kola H skupine SP-a u utorak su u Moskvi nogometaši Senegala svladali Poljsku sa 2-1 (1-0), a oba gola Senegalci su zabili nakon grešaka poljskih igrača.
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2018. 11:39

POLJSKA - SENEGAL 1-2 (Krychowiak 86/ Cionek 38-ag, Niang 60)

POLJSKA: Szczesny, Piszczek (Bereszyński, 83), Cionek, Pazdan, Rybus, Blaszczykowski (Bednarek, 46), Krychowiak, Zielinski, Grosicki, Lewandowski, Milik (Kownacki, 73).

SENEGAL: Khadim Ndiaye, Wague, Salif Sané, Koulibaly, Sabaly, Alfred Ndiaye (Kouyaté, 87), Idrissa Gueye, Niang (Konaté, 75), Sadio Mané, Sarr, Mame Biram Diouf (N'Doye, 61).

U prvom poluvremenu obje su reprezentacije igrale oprezno, pa i nije bilo pravih prigoda. Ipak, Senegal je na odmor otišao sa vodstvom 1-0. Nakon jedne presječene lopte u 38. minuti Senegalci su se dobro otvorili i veznjak Evertona Idrissa Gueye je odapeo sa 18 metara, a lopta je okrznula poljskog braniča Cioneka te je završila u mreži.

Nakon siromašnog prvog poluvremena, ni u nastavku nije bilo puno zanimljivije, a Senegal je podebljao vodstvo nakon greške Poljaka u 60. minuti.

Krychowiak je sa sredine igrališta neoprezno uputio povratnu loptu koja je došla do napadača Torina Nianga. On se je sam sjurio prema golu, pokušao ga je zaustaviti vratar Szczesny, koji je izašao izvan 16-erca, ali nije želio riskirati isključenje, pa ga je Niang lakoćom zaobišao i zabio za 2-0.

SVE GOLOVE S UTAKMICE SENEGAL - POLJSKA POGLEDAJTE OVDJE

Poljaci su smanjili zaostatak u 86. minuti iz prekida. Zielinski je iz slobodnog udarca ubacio u 16-erac, a veznjak Krychowiak, koji je krivac za drugi gol Senegala, glavom pogađa za 1-2 i daje nadu Poljacima da izvuku remi. No, na tome je i ostalo.

Imali su Pojlaci još dvije prigode u drugom poluvremenu, ali ih nisu uspjeli realizirali. U 51. minuti slobodni udarac sa 20 metara dobro je izveo Robert Lewandowski, ali golman Senegala odlično brani, a u 70. Piszczek je ubacio na prvu stativu, a napadač Napolija Arkadiusz Milik sa pet metara puca pored gola.

Prethodno je u susretu H skupine Japan svladao favorizirane Kolumbijce sa 2-1 (1-1), ali treba istaknuti da je Kolumbija gotovo cijeli susret imala igrača manje jer je već u 3. minuti crveni karton dobio Carlos Sanchez, koji je rukom zaustavio udarac Shinjija Kagawe i slovenski sudac Skomina dosudio je penal, koji je u 6. minuti realizirao Kagawa.

Kolumbija dolazi do izjednačenja 39. minuti iz slobodnog udarca sa 17 metara, kojeg je zabio je Quintero. No, u 73. minuti Japanci zabijaju za pobjedu. Korner je izveo Keisuke Honda, a napadač Koelna Yuya Osako glavom trese mrežu.

U drugom kolu, 24. lipnja, sastaju se Japan - Senegal, te Poljska - Kolumbija.

Izjave nakon dvoboja Poljska - Senegal (1-2):

Senegalski izbornik Aliou Cisse.

"Jako sam ponosan na svoje igrače. Bili su odlučni, disciplinirani i jako su se borili za ovu pobjedu. Sada je svima jasno da Senegal ima sjajnu generaciju za velike stvari, a sada je i cijela Afrika iza nas".

Poljski izbornik Adam Nawalka:

"Ovo je bilo naše vrlo loše izdanje, a ja sam uvjeren da ćete vidjeti pravu Poljsku protiv Kolumbije. Oporavit ćemo se, bit ćemo borbeni, a ne mlaki kao u prvom poluvremenu protiv Senegala. Još možemo do osmine finala jer je ovo vrlo izjednačena skupina".

Linker
19. travanj 2024 11:27