Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Italy vs Sweden - San Siro, Milan, Italy - November 13, 2017 Italy coach Gian Piero Ventura REUTERS/Max Rossi - RC1B394845F0
REUTERS/Max Rossi / REUTERS/Max Rossi

REUTERS/Max Rossi

SENZACIJA U MILANU

VIDEO: ŠOK NA SAN SIRU: ITALIJA NE IDE NA SP! Azzurri najveću smotru nisu propustili skoro 6 desetljeća, a evo kako je od svega profitirala i Hrvatska

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 13.11.2017. u 22:42

 • Švedski nogometaši plasirali su se na SP 2018 nakon što su u uzvratu europskih dodatnih kvalifikacija u Milanu protiv Italije odigrali 0-0 te potvrdili pobjedu (1-0) otprije tri dana iz Švedske.

  Četverostruki svjetski prvaci Talijani tako neće vidjeti SP nakon čak 58 godina. Na San Siru je granitna švedska obrana izdržala sve napade Talijana, koji i nisu stvorili previše prilika u uzvratu.

  Talijani su od prvog trenutka krenuli u juriš prema švedskim vratima, no tek je u 27. minuti stigla do prve opasnije situacije kada je udarac Candreve prohujao iznad grede. Puno su bliže domaćini bili pogotku u 40. minuti kada je Immobileov udarac prošao vratara Olsena, ali je s gol-linije izbio branič Granqvist.

   

  Florenzi je u 52. minuti izveo efektan volej, ali nije pogodio okvir vrata, kao i Immobile u 62., da bi u 67. minuti Florenzi pogodio gredu. Švedski bunker na čelu s vratarem Robinom Olsenom odolijevao je svim naletima Talijana. Tri minute prije kraja Olsen brani volej El Sharawya, potom Parolo glavom s pet metara šalje loptu pokraj desne vratnice.  Nakraju je pred švedski gol došao i vratar Buffon, no ni to nije pomoglo "azzurima".

  Četverostruki svjetski prvaci Talijani dosad su u povijesti svjetskih prvenstava propustili samo prvo 1930. kada nisu ni otišli u Urugvaj te ono 1958. u Švedskoj, kada se nisu kvalificirali, dok je švedska reprezentacija propustila zadnja dva mundijala.

  Švedska nogometna reprezentacija prolaskom kroz dodatne kvalifikacije postala je 29. selekcija koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja.

  Ranije je to od europskih reprezentacija uspjelo Hrvatskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Engleskoj, Belgiji, Španjolskoj, Poljskoj, Islandu, Srbiji, Francuskoj i Portugalu, te naravno, domaćinu Rusiji. Afriku će predstavljati Senegal, Nigerija, Egipat, Maroko i Tunis, Južnu Ameriku Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija, Aziju Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, a Sjevernu i Srednju Ameriku Meksiko, Kostarika i Panama.

  Preostala četiri putnika saznat ćemo nakon što se odigraju preostala tri uzvratna susreta dodatnih kvalifikacija. U utorak Irska i Danska (prva utakmica 0-0), u srijedu Australija i Honduras (prva utakmica 0-0), a u četvrtak Peru i Novi Zeland (prva utakmica 0-0).

  Ovim porazom Italija je naranvo ispala iz Druge jakosne skupine za ždrijeb skupina SP-a pa će u tamo upasti Hrvatska te tako izbjeći jače protivnike te dobiti one nešto lakše.