REUTERS/Carl Recine
ŠOU DOMAĆINA NA OTVARANJU

VIDEO: VELIKO RUSKO SLAVLJE NA OTVARANJU SVJETSKOG PRVENSTVA Džokeri s klupe napunili mrežu Saudijske Arabije i u trans bacili 80 tisuća navijača

Nogometaši Rusije ostvarili su uvjerljivu 5-0 (2-0) pobjedu protiv Saudijske Arabije u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, koja je u četvrtak odigrana na stadionu Lužnjiki u Moskvi pred 81.000 gledatelja.
Piše: HinaObjavljeno: 14. lipanj 2018. 15:45

Pogotke za Rusiju postigli su Jurij Gazinski (12), Denis Čerišev (43, 90+1), Artjom Dzjuba (71) i Aleksandr Golovin (90+4).

Iako nisu prikazali spektakularnu igru, domaćini SP-a su na otvaranju ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv vrlo slabe Saudijske Arabije koja tijekom svih 90 minuta utakmice nisu uputili udarac u okvir suparničkog gola.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE

Rusija je povela iz svije prve prave prilike, nakon izvedenog udarca iz kuta s lijeve strane lopta je stigla do Golovina koji je uputio dobar centaršut kojega je Gazinski neometan s pet metara glavom poslao u mrežu. Gazinskom je posao uvelike olakšao i branič Saudijske Arabije koji je okliznuo prije skoka.

Saudijska Arabija potom je imala veći posjed lopte, no nije stvorila konkretnu priliku da bi u 43. minuti Čerišev lijepim golom povisio na 2-0. Saudijci su izgubili loptu na vlastitoj polovici, ona je vrlo brzo stigla do Golovina koji je uposlio Zobnina, a ovaj je proslijedio loptu na lijevu stranu kaznenog prostora gdje je utrčao Čerišev koji je jednim "lažnjakom" iz igre izbacio dva suparnička braniča i potom jakim udarcem poslao loptu pod gredu nemoćnog Al-Maioufa. Zanimljivo, Čerišev je u igru ušao u 24. minuti umjesto Alana Dzagojeva koji je morao napustiti igru zbog ozljede bedrenog mišića.

Početkom nastavka Saudijci su stvorili jedinu pravu priliku na utakmici kada je Al-Burayk probio desno krilo i ubacio opasnu prizemnu loptu u peterac, no Al-Sahlawi je zakasnio na taj ubačaj i propustio smanjiti na 2-1.

Ruski izbornik Stanislav Čerčesov u 70. je minuti imao još jedan trenutak inspiracije, umjesto Smolova u igru je ubacio Dzjubu, a novi je igrač na terenu nakon točno 89 sekundi pogodio za 3-0. Ponovno je odlično centrirao Golovin, dok je Dzjuba neshvatljivo ostao nečuvan na petercu i glavom zakucao loptu u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi utakmice Rusija je postigla još dva lijepa gola za konačnih 5-0. Prvo je Čerišev prekrasnim udarcem vanjskim dijelom kopačke sa 15-ak metara prevario Al-Maioufa, da bi Golovin svoju sjajnu izvedbu okrunio ppogotkom iz slobodnog udarca sa 20-ak metara.

U drugom susretu skupine A u petak će od 14 sati u Jekaterinburgu igrati Maroko i Urugvaj.

RUSIJA - SAUDIJSKA ARABIJA 5:0 (Gazinsky 12', Cheryshev 43', Dzyuba 71', Cheryshev 90'+1', Golovin 90'+4')

RUSIJA: Akinfeev - Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov - Gazinskij, Zobnin - Samedov (od 64. Kuziaev), Dzagoev (od 24. Čerišev), Golovin - Smolov (od 70. Dzyuba ). Izbornik Stanislav Čerčesov .

SAUDIJSKA ARABIJA: Abdullah - Alburayk , Osama , Omar , Yasser - Salem , Otayf (od 64. Fahad), Salman , Taisser, Yahia (od 72. Hatan) - Alsahlawi (od 85. Muhhanad). Izbornik Juan Antonio Pizzi.

--------------------------------------------------------------------------------

GOOOL!!! 90'+4' - Nevjerojatan rasplet situacije! Golovin iz slobodnog udarca pogađa za fantastičnih 5:0 na stadionu Lužnjiki.

GOOOL!!! 90'+1' - Spektakularan gol Cherysheva! Ljevicom je s lijeve strane prebacio vratara Saudijske Arabije pokraj trome i pasivne obrane Saudijaca.

90' - Suci su objavili da će se igrati još tri minute utakmice.

89' - Rusi napadaju kao da je prva minuta. Redaju se prilike pred vratima Saudijaca, ali zasad bez ozbiljnog pokušaja.

85' - I treću izmjenu radi izbornik Saudijske Arabije Juan Antonio Pizzi. U igri je Hatan Bahbir.

77' - Još jedan slobodnjak za Ruse, ali je Golovin glavom neprecizan.

GOOOL!!! 71' - Točno 89 sekundi trebalo je Artemu Dzyubi da prekrasnim udarcem glavom povisi na 3:0 nakon još jedne asistencije Golovina! Sjajni potezi ruskog izbornika Cherchesova.

70' - I treća zamjena u ruskoj reprezentaciji. Izašao je Smolov, a mijenja ga Artem Dzyuba nakon poduže ozljede.

68' - Sjajna prilika za Ruse! Golovin je pucao prema golu, lopta se odbila do Smolova, međutim ni on nije uspio pogoditi vrata koja je s dvjema intervencijama sačuvao vratar Abdullah Al-Mayouf.

64' - Prva izmjena na klupi Saudijaca. Priliku je dobio Fahad Al-Muwallad. Izmjena i kod Rusa. Umjesto Yuryja Zhirkova u igru je ušao Daler Kuziaev.

59' - Još jedna prilika za Saudijce, ali iz slobodnog je udarca neprecizan Al-Sahlawi. S druge strane Zhirkov je uputio jak udarac prema vratima, no saudijski je vratar odlično postavljen.

56' - Najbolja prilika za Saudijsku Arabiju na utakmici! Ubačaj u peterac izgledao je kao da ide unutar vrata, ali je lopta otišla u gol-aut, a Taisir Al-Jassim je za milisekundu zakasnio.

52' - Reda se prilika za prilikom pred golom Saudijaca. Odličan udarac Yuryja Zhirkova otišao je preko grede.

50' - Golovin u izglednoj prilici za treći pogodak Rusije, međutim Al-Shahrani je bio odlično postavljen.

46' - Počelo je i drugo poluvrijeme! Nema promjena u sastavima reprezentacija.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! RUSI U DELIRIJU!

45' - Dvije su minute sudačke nadoknade.

GOOOL!!! 43' - Izvrsna ruska akcija i Cheryshev je na najbolji mogući način opravdao izbornikovo povjerenje! Ispala je cijela saudijska obrana, Cheryshev je ubacio još jedan lažnjak i ljevicom zakucao ispod grede. To je prvi njegov pogodak za Rusiju koji nije mogao doći u boljem trenutku.

42' - Cheryshev je napravio potez previše i, umjesto da s lijeve strane ubaci u peterac, propustio priliku da poveća vodstvo Rusa.

36' - U publici i dalje vlada fantastična atmosfera, čak su i saudijski navijači dobro raspoloženi - pleše se i pjeva bez obzira na rezultat.

34' - Golovin je pao u šesnaestercu, tribine su eksplodirale i cijeli je Lužnjiki tražio najstrožu kaznu, ali je argentinski sudac procijenio da prekršaja nije bilo, čini se - opravdano.

30' - Salman Al-Faraj iz slobodnog je udarca pronašao Al-Shahranija, ali je Akinfejev i dalje bez većih intervencija.

23' - Ruski izbornik prisiljen je na prvu izmjenu i umjesto Džagoeva u igru ulazi Cheryshev.

22' - Usred ruske kontre Džagoev stao u šprintu i primio se za lijevi mišić uz bolnu grimasu. Liječnici nastoje sanirati ozljedu ponajboljeg igrača.

20' - Stigao je i odgovor Saudijaca. Al-Sahlawi je bio blizu pogotka, snašao se i uputio udarac glavom, ali je lopta otišla u korner.

15' - Malo je nedostajalo za još jedan pogodak Rusije. Džagoev je iz gužve uputio udarac prema vratima, ali je saudijski vratar vršcima prstiju uspio izvući loptu iako je bio na krivoj nozi.

GOOOL!!! 12' - Gazinsky se najbolje snašao nakon još jednoga kornera, glavom je pogodio za 1-0 i raspametio ruske navijače.

11' - Gol visi u zraku. Džagoev zakuhao pred suparničkim golom, ali dobili su samo udarac iz kuta.

9' - Još jedan korner za Rusiju prošao je bez većih komplikacija za Saudijce, ali su navijači na tribinama u deliriju. I dalje bez udaraca u okvir vrata.

7' - Zagužvalo se pred golom Saudijske Arabije, ali obrana je bila dovoljno koncentrirana i blokirala pokušaj Samedova.

5' - Početno ispitivanje snaga... obje ekipe zasad impresionirane atmosferom i igraju bez rizika.

1' - Tribine u potpunosti ispunjene i u publici vlada fantastična atmosfera!

POČELA JE UTAKMICA NAKON SPEKTAKULARNOG OTVARANJA SP-a!

16.35: Trofej je na travnjaku, a tamo ga je donio legendarni španjolski vratar Iker Casillas.

16.25: Poznati su sastavi za prvu utakmicu SP-a u Rusiji

16.15: Igrači su krenuli sa zagrijavanjem.

16.00: Podsjećanje na neke od najljepših trenuatak iz povijesti Svjetskih prvenstava...

15.00: Manje od dva sata ostalo je do početka Svjetskog prvenstva u nogometu. Ulice Moskve preplavljene su navijačima sa svih strana svijeta, spektakl na stadionu Lužnjiki je zajamčen

Linker
20. travanj 2024 13:27