CROPIX

FANTASTIČNA ATMOSFERA

VIDEO/FOTO: SVAKA ČAST! HRVATSKI NAVIJAČI DILJEM SVIJETA NADMAŠILI SEBE Trese se Kalinjingrad, luduju Split, Zagreb, Rijeka, Pula, Osijek...!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 16.06.2018. u 12:47

 • Bravo, Vatreni! Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon 20 godina čekanja otvorila svjetsko prvenstvo pobjedom, nakon što je u susretu 1. kola D skupine SP-a u Rusiji pobijedila Nigeriju 2:0.

  Tresao se stadion Kalinjingrad, ali i luduvalo diljem Hrvatske. Pogledajte erupciju veselja u Rijeci, Splitu, Puli, Zagrebu...

   

  VIDEO: MATEO SUČIĆ

    --------------------------------------------------------------------------------------- 

  Ludo slavlje u Splitu

   

   

    ---------------------------------------------------------------------------------------

  Forum u Puli je pun, pale se baklje, pjesma ne prestaje!

      ---------------------------------------------------------------------------------------

    

  Zagreb gori: Pogledajte veliko slavlje koje su Vatreni poklonili glavnom gradu!

   

   

      

  20.59: Utakmica počinje, himne su odgrmile, sretno Vatreni!

  20.45: "Cijeli stadion je u hrvatskim dresovima, ovo izgleda sjajno i vjerujem u našu pobjedu", poručio je oduševljeni Stipe Pletikosa prije utakmice.

   

  20.00: LIVESTREAM ispred stadiona Kalinjingrad, sat vremena prije početka utakmice navijači pristižu

   

   

  >>> 19:20: U Kalinjingradu je danas pet navijačkih skupina raznih reprezentacija, a vijesti su najljepše moguće - nema incidenata, pjesma i veselje i dalje vladaju ulicama.

    

   

    

  >>> 18:30 - Velika podrška Vatrenima stigla je i od najjačeg Hrvata! Iznimno nabrijani Stipe Miočić se javio uoči utakmice i u hrvatskom dresu poslao ohrabrujuću poruku našim reprezentativcima.

  "Danas je taj dan. Idemo Hrvatska! Idemo! Od prvaka budućim prvacima! Imamo ovo, učinimo to", nabrijano je poručio Miočić u hrvatskom dresu!

  >>> 17.40:  "Mislim da nas u gradu ima deset tisuća", stižu procjene naših navijača iz Kalinjingrada, evo još malo pjesme s ulica...

  VIDEA: TOM DUBRAVEC/BORIS KOVAČEV/Cropix

   

  >>> 17.00: Crveno-bijelih kvadratića je sve više. Kalinjingrad je obojan u hrvatske boje!

   

  >>> 16.20: Hrvati su glatko osvojili Kalinjingrad, cijeli dan vladaju u gradu samo pozitivne vibracije. Kalinjingrad je najbliži Hrvatskoj i državama gdje živi mnogo naših ljudi, i zato je u njemu atmosfera zaista vrhunska.

   

  VIDEA: TOM DUBRAVEC/BORIS KOVAČEV/Cropix

   

  >>> 15.10 - Hrvatski navijači napravili su pravi šou na Trgu pobjede, a pogledajte kako je to izgledalo kada su razvukli veliko zastavu od 100 metara

  VIDEA: TOM DUBRAVEC/BORIS KOVAČEV/Cropix

    

  >>> 14.05 - Sve više i više navijača pristiže na 'Trg pobjede'!

  VIDEA: TOM DUBRAVEC/BORIS KOVAČEV/Cropix

  >>> 13.30 - Navijači su doputovali iz svih krajeva 'Lijepe naše', ali i iz svijeta. Većina ih je potegla automobilima i kombijima jer do Kalinjgrada ima 'svega' 1400 km.

  VIDEO: TOM DUBRAVEC

   

  VIDEO: BORIS KOVAČEV

  >>> 13.00 - Hrvatski navijači polako se zagrijavaju za večerašnje otvaranje svjetskog prvenstva i utakmicu protiv Nigerije. Središte Kalinjingrada preplavile su 'kockice', a atmosfera je sjajna. Tisuće hrvatskih navijača je doputovalo u nama najbliži ruski grad.

  VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

  >>> 12.30 - Stigla je i najveća hrvatska zastava koju je donijela ekipa iz Crikvenice i Bribira. Zastava se razvijala od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila, a sada i u Rusiji.

  VIDEO: NIKOLA LIPOVAC

  "Na putu je bilo sjajno, svako malo smo naletili na neku hrvatsku ekipu. Jedino je bilo malo problema na poljsko-ruskoj granici. Pregled se odužio, ali je na kraju sve bilo, OK," kazao nam je Damir iz Čakovca.

  Igor i Hrvoje su doputivali iz Berlina, a planiraju ići i na ostale utakmice 'vatrenih'.

  "Sve do finala u Moskvi," kazali su zajedno.

  Kalinjingrad je vrlo lijep, premda gotičku arhitekturu narušavaju socijalističke višekatnice. Premda su zbog SP-a podigli cijene, sve je jeftinije nego u Hrvatskoj, osim cijena smještaja koji je 'odletio u nebo'.

  U solidnom restoranu ukusna večera i pivo stoje nešto manje od stotinu kuna po osobi. U gradu prometuju gradski autobusi, trolejbusi i tramvaji. Postoji također i linijski taksi. Hrvatske navijače koji su u grad doputovali u vlastitom prijevozu oduševit će cijene goriva koje su dva i pol puta jeftinije nego u Hrvatskoj. Hrana i piće u trgovinama također su jeftiniji nego u Hrvatskoj.

  Ljubazni volonteri su na svakom koraku i vrlo lako se može doći do svih potrebnih informacija. Stanovnici su otvoreni i prijateljski raspoloženi, a hrvatske navijače su najviše oduševile zgodne Ruskinje.

  "Toliko zgodnih djevojaka vidjeli smo jedino u Hrvatskoj," otkrila nam je skupina HR-navijača.

  Rusija veliku pažnju posvećuje sigurnosti, pa je policija na svakom koraku. Posebice u središtu grada i u zonama gdje se okuplja najviše navijača. Dodajmo kako je središte Kalinjingrada potpuno zakrčeno zbog gustog prometa, no takva je situacija uglavnom u svim gradovima domaćinima SP-a.

  Dio navijača smjestio se u Zelenogradsku i okolnim mjestima na obali Baltika, 30 km sjeverno od Kalinjingrada. Oni najhrabiji su se okupali u hladnom Baltičkom moru. Taj dio kalinjgradske regije je poznat po kilometarskim pješćanim plažama, a upravo je ovdje i Jantarni - prva ruska plaža s plavom zastavom.

  Iz drugih medija