Srdjan Stevanovic/Getty Images
JEDAN OD KLJUČNIH DALIĆEVIH LJUDI

ZADNJI PUT PODIGNUO JE PUNO PRAŠINE, A EVO ŠTO JE OVAJ PUT REKAO JEDAN OD KLJUČNIH VATRENIH Ćorluka nakon završene turneje u SAD-u poslao jasnu poruku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2018. 17:32

Hrvatska je u drugoj pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo svladala Meksiko (1:0), a Vedran Ćorluka izrazio je zadovoljstvo cjelokupnim nastupom i odrađenim poslom u SAD-u.

- Mislim da smo dobro stajali na terenu, da smo odradili sve što je trener tražio. Imali smo dobre blokove i izlazili u sjajne protunapade. Imali smo puno dobrih situacija i u drugom poluvremenu smo za to nagrađeni. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Dogovorili smo se da moramo igrati puno agresivnije i promijeniti puno stvari u odnosu na utakmicu s Peruom. To smo i napravili. Pobijedili smo i to je najbitnije - kazao je Ćorluka.

Kraj utakmice protiv Meksika označava i kraj američke turneje Vatrenih. Na upite o tome što su Vatreni naučili iz dvije prijateljske utakmice u SAD-u, Ćorluka je odgovorio:

- Nadam se da smo naučili da nam pristup uvijek mora biti kakav je bio protiv Meksika. Ne smijemo si dopustiti da neke utakmice uzimamo zdravo za gotovo kao što smo to napravili protiv Perua.

Za nekoliko mjeseci Ćorluku i suigrače očekuje Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje branič Vatrenih igra u klubu Lokomotiv Moskva.

- Optimist sam. Pokazali smo da imamo jedan širok kadar, da smo dobri i da možemo pobijediti jednu odličnu reprezentaciju s kojom smo prije imali problema.

Linker
24. travanj 2024 01:02