REUTERS/Maxim Shemetov
PRENOSI MARCA

ŠPANJOLCI SE RASPISALI: LUKA JE NAJVEĆI GUBITNIK NOVOG REALA Svi su mislili da je 'zacementiran' u prvih 11, ali izgleda da će se za to morati boriti

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 25. kolovoz 2018. 14:12

Činjenica da hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić nije zaigrao za Real otpočetka u prve dvije utakmice za 'kraljevski klub' ove sezone, zabrinula je pojedine medije u Španjolskoj. Točnije, dnevni list Marca označila je Luku kao 'najvećeg gubitnika novog Reala' kojeg je na ljeto preuzeo Julen Lopetegui.

- Modrićev transfer u Inter bio je glavna priča svjetskih medija ovog ljeta, a sada kada se sve smirilo i kada je Hrvat ostao u Madridu izgleda kako će se morati boriti za status prvotimca iako je izgledalo kako je to neupitno - stoji u tekstu.

Ne vide Španjolci problem u tome što je Luka ušao kao zamjena u europskom Superkupu protiv Atletico Madrida jer tada jš nije bio u idealnoj formi obzirom da se nešto kasnije priključio pripremama, ali čudno je što je u prvoj utakmici protiv Getafea dobio samo dvadesetak minuta.

- Lopategui igra u formaciji s trojicom u veznoj liniji, dva mjesta su gotovo rezervirana za Kroosa i Isca. Očekivalo se da Modrić bude treći, ali umjesto njega igrali su Casemiro i Ceballos - navodi Marca.

Ipak, teško je za vjerovati napisima španjolskih medija da će se najbolji igrač Svjetskog prvenstva morati 'boriti' za mjesto u udarnom sastavu jer 'kraljevski klub' s njim ili bez njega jednostavno nije ista momčad. Otkako je stigao u Madrid Luka Modrić je bio jedan od najvažnijih igrača kluba, kako pod vodstvom Josea Mourinha tako i Zinedinea Zidanea, a vjerojatno će isti slučaj biti i kod Julena Lopeteguja. Očito je u pitanju samo hvatanje forme i uskoro bi sve trebalo sjesti na svoje mjesto.

Linker
20. travanj 2024 10:18