REUTERS/Kim Kyung-Hoon
ISPRAVNO RAZMIŠLJANJE?

ŠPANJOLCI TVRDE: IVAN RAKITIĆ NE ŽELI OTIĆI IZ BARCELONE Stvara se velika gužva na Nou Campu! Hrvat nije jedini igrač kojem se ne odlazi iz kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 11:37

Španjolski sportski dnevnik Marca objavljuje vrlo zanimljivu priču. Ona kazuje da se u redovima tamošnjeg prvaka Barcelone gomilaju redovi u sredini terena. I zaista, kad se samo pogledaju imena koja konkuriraju za (obično) tri pozicije veznoga reda, dolazi se do zaključka da bi hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao tek svaku treću utakmicu... Jasno, to u slučaju da se trener Ernesto Valverde odluči oravilno raspoređivati snage.

Nitko ne želi otići iz kluba, tako glasi radni naslov teksta u kojem je primarna misao ta da se Rakitić, ali i kolega mu Arturo Vidal ne žele udaljavati od Barcelonine svlačionice. Obojici ugovori traju do ljeta 2021. godine, a i u slučaju neproduljivanja suradnji ne bi imali ništa protiv ostajanja, dapače. Iako je Raketa tražio novi ugovor još nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, sada bi za ostanak u klubu bio spreman čekati u redu... I za novi "papir", ali i za mjesto u momčadi koje neće biti lako izboriti. Nije tajna da je ponuda za njegov angažman bilo, ali on ih nije htio slušati.

Rakitiću i Vidalu konkurencija je strašna. Mjesto će svakako imati novopridošli Frenkie de Jong, i Sergio Busquets, a tu su još Arthur, Carles Aleñá, Rafinha i Sergi Roberto. Ne smijemo zaboraviti ni mladog, 19-godišnjeg talismana Riquia Puiga koji je već ovog ljeta u pripremama pokazao da će se na njega moći računati.

Kada se priča proširi, po pisanju Španjolaca, među onima koji bi radije ostali je i brazilski ofanzivac Coutinho. Do četvrtka navečer, kada za engleske klubove završava prijelazni rok njegova će situacija biti poznata. Njeno raspetljavanje čeka i Neymar koji bi rado volio kada bi se svlačionica napućena veznim igračima malo prorijedila i ostavila mu mjesta za povratak među Katalonce.

Linker
25. travanj 2024 14:46