screenshot
NEOPREZAN START

SRBIJA UPISALA PORAZ, ALI ČITAVA UTAKMICA PALA U SJENU STRAVIČNE OZLJEDE NAPADAČA Navijači na tribinama utihnuli, suigrači se hvatali za glavu!

Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2019. 22:53

Mlada U21 reprezentacija Srbije upisala je poraz na otvaranju Europskog prvenstva u Italiji od Austrije (2:0). Golove za Austriju postigli su Hannes Wolf u 37. minuti odnosno Saša Horvat u 78. minuti utakmice.

Ipak, pobjeda Austrije pala je u sjenu stravične ozljede napadača Hannesa Wolfa. U 75. minuti susreta branič Srbije Vukašin Jovanović neoprezno je s leđa startao na mladog Austrijanca nakon čega je ovom pukla noga. Sudac je otišao pogledati snimku i odmah pokazao braniču Srbije crveni karton.

Nesretni je Wolf na nosilima iznesen s terena, a odmah nakon toga je Austrija upravo iz slobodnog udarca gdje se dogodio prekršaj povela 2:0 i tako postavila konačni rezultat. Valja istaknuti kako je i Srbije imala svojih prilika.

Jović je u jednom trenutku zatresao gredu, a i Radonjić je s dva metra uspio prebaciti prazna vrata.

Srbi će svoju iduću utakmicu igrati u četvrtak od 21.00 protiv Elfa.

Njemačka nogometna reprezentacija do 21 godine uvjerljivom je 3-1 (1-0) pobjedom nad Danskom otvorila nastup na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Marco Richter iz Augsburga najzaslužniji je za stratnu pobjedu branitelja naslova osvojenog u Poljskoj prije dvije godine. U 28. minuti je postigao vodeći pogodak, u 52. minuti je ukrao loptu i udvostručio prednost Njemačke, da bi u 65. minuti asistirao Waldscmidtu kod gola za 3-0. Skov je iz kaznenog udarca u 73. minuti samo ublažio poraz Danaca.

----------------------------------------------------------------------

EP nogometaša U-21 - 1. kolo

SKUPINA B

Njemačka - Danska 3-1

(Richter 28, 52, Waldschmidt 65 / Skov 73-11m)

Austrija - Srbija 2-0

(Wolf 37, Horvath 78)

----------------------------------------------------------------------

Linker
27. travanj 2024 03:44