Drago Sopta / CROPIX
HUMANA GESTA

SRBIN NUDI BUBREG IVANU KLASNIĆU 'Nije bitno je li on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin… Bitno je da je čovjek. Novac me ne zanima, samo humanost'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 30. rujan 2016. 13:04

Vijest da bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu Ivanu Klasniću (36) hitno treba transplantacija bubrega, devet godina nakon operacije, odjeknula je domaćim i stranim medijima te je tako motivirala jednog Srbina da mu ponudi svoj, piše Avaz.

Klasnić je, naime, već prošao dvije operacije, no majčin bubreg je tijelo odmah odbacilo, a s očevim je živio posljednjih godina. Trenutno tri puta tjedno odlazi na dijalizu u Hamburgu.

Međutim, nakon što se njegova potresna priča pročula, Branko Petković (58) iz Krupnja ponudio je svoj bubreg Klasniću.

– Imam 58 godina i rado bih dao bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću ako prođem na pregledima. Znam tko je Klasnić, znam da je igrao u Njemačkoj i Engleskoj, da je bio reprezentativac Hrvatske. Meni uopće nije bitno je li on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin… Bitno je da je čovjek, a humanost je najvažnija. Hrvati su nam mnogo toga lošeg napravili, pa i ovdje u Podrinju, ali to mi uopće nije bitno sada. Najvažnije je tko je kakav čovjek – rekao je Petković za Informer.

Ovaj ljubitelj nogometa sad ne može otputovati u Njemačku na preglede jer nema pasoš, no kaže da će ga Ivan lako pronaći i kontaktirati ako ‘bude imao potrebu’. Dodaje i da ga novac uopće ne zanima, već samo humanost.

Linker
23. travanj 2024 08:13