Tom Dubravec/ CROPIX
VATRENI NA RADU U ITALIJI

SREBRNI HRVATSKI REPREZENTATIVAC POSLAO PORUKU 'Kod nas je problem što nogomet nije sređen! Moj put je totalno ispravan, ponovno bih jednako postupio'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 17. listopad 2018. 22:33

Od igrača koji imaju nove klubove Filip Bradarić je među onima koji su se najbolje adaptirali. U Cagliariju igra stalno i dobro. Pokazao je da Serie A za njega nije nikakav problem, u toj ligi ima itekako što reći. On je zadnji vezni koji jako kvalitetno kontrolira zbivanja na terenu.

- Bilo je vrijeme da počnemo pobjeđivati - kazao nam je nakon Jordana, pa komentirao:

- Sad je sve u našim rukama, otvorena je šansa za prvo mjesto u skupini.

Kao kod kuće

Rado se vrati na Rujevicu.

- Normalno. Osjećam se kao kod kuće.

U Serie A ide mu po najljepšim planovima.

- Prezadovoljan sam jer stigao sam sa Svjetskog prvenstva gdje nisam puno igrao, treninzi nisu bili previše jaki, a propustio sam pripreme. Odlično sam se uklopio, Srna i Pajač su mi puno pomogli. Srna pomaže i treneru, oduševljen sam kad vidim koliko njegova riječ ima težinu. Prije se nismo toliko poznavali jer nismo bili zajedno u reprezentaciji. Zahvalan sam im na tome. Srna će ti uskočiti u tri ujutro ako zatreba. Igram, trener me vidi, klub je jako dobar, stabilan, svi su iznimno pozitivni. Kad prvi put ideš u inozemstvo malo ti je nepoznanica, ali za mene je taj prvi dojam bio puno lakši nego što sam mislio. Jedino još trebam raditi na taktičkim stvarima, što se u Italiji traži. Zadovoljan sam svojom igrom i ekipom.

Jeste li u Italiji naišli na igrača koji vas je impresionirao?

- Ne. Kako sam u reprezentaciji gdje treniram s najboljim igračima svijeta, vidio sam da mogu. Počeo sam shvaćati da u nogometu nisu toliko velike razlike, da treba puno rada i možeš doći na višu razinu.

ROSTOV-ON-DON, RUSSIA - JUNE 26:  Gylfi Sigurdsson of Iceland and Filip Bradaric of Croatia in action during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Iceland and Croatia at Rostov Arena on June 26, 2018 in Rostov-on-Don, Russia.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Clive Mason/Getty Images / Getty Images
Bradarić

Lakše je doći u inozemstvo kao dokazan igrač, reprezentativac.

- To je točno, no kod nas je problem što nogomet nije sređen i mladi žele što prije otići. Moj put je totalno ispravan, ponovno bih jednako postupio. Otišao sam u Italiju kao igrač koji je dosta toga u HNL-u napravio, i sad je vrijeme za nove iskorake, uvjeren sam da će do njih doći.

Svi igrači kažu da u Italiji puno taktički i igrački napreduju.

- U Italiji je taktika sve. Bez obzira je li prekršaj, korner, aut, u svakom trenutku se zna gdje moraš stajati i što raditi. Jako puno vremena na treninzima i video analizama provode na taktičkim stvarima. Ako nisi to sve apsolvirao, teško možeš igrati. Oni su, što se tiče taktike i defenzive, možda najbolji na svijetu.

Taj napredak mogao bi vam pomoći da i u reprezentaciji imate bolji status.

- Na meni je da igram, radim, budem što bolji. Ako nastavim ovako u Caglijariju, samo ću ići prema gore, onda je normalno da ću očekivati da se u reprezentaciji nametnem i pokažem puno više nego što sad mogu.

U Rijeci su velike promjene.

- Kek nije glavni krivac za ovo što se događalo jer nije čudotvorac koji će svaki put, nakon što mu se prodaju najbolji igrači, opet napraviti pravu momčad, no trebalo je nešto promijeniti. Želim Rijeci sreću da se ponovno bori za vrh.

Linker
19. travanj 2024 12:04