Ronald Goršić / Cropix
NOVA AKCIJA USKOKA

STIGLA REAKCIJA IZ HNS-A NA NOVU VELIKU AFERU U HRVATSKOM NOGOMETU Bitno je sačuvati regularnost i zaštititi nogomet od bilo kojeg oblika zlouporabe

Piše: HinaObjavljeno: 28. lipanj 2017. 21:05

Nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv 22 osobe među kojima su suci i sportski djelatnici Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije, oglasio se predsjednik Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije Dubravko Galović.

"Za sve informacije, vezano za ova događanja, doznao sam iz medija. Privedeni su navodno zbog narušavanja regularnosti organiziranja nogometnih utakmica, odnosno davanja i primanja mita i utjecanja na konačne ishode rezultata," kazao je Galović dodavši: "Županijski savez pozdravlja i podržava sve aktivnosti institucija koje sprječavaju i suzbijaju ovakve anomalije u nogometu, te posebno onih koji utječu na integritet nogometa uopće."

Galović je naglasio da su sudačke stručne komisije samostalne u svom radu.

Osim predsjednika Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije priopćenjem se oglasio i sam HNS.

''Hrvatski nogometni savez podržava sve aktivnosti koje su usmjerene na ispravljanje nepravilnosti u nogometu, a posebno ovakve koje narušavaju integritet nogometa i štete njegovom ugledu.

Smatramo da je bitno sačuvati regularnost i pravilno odvijanje nogometnog natjecanja te zaštititi nogomet od bilo kojeg oblika zlouporabe pa će Hrvatski nogometni savez, ako se utvrdi da su pojedine osobe sudjelovale u neregularnosti natjecanja, provesti disciplinske postupke protiv istih i izreći odgovarajuće sankcije.

Hrvatski nogometni savez će pažljivo pratiti daljnji tijek događaja, ali u svakom slučaju, uvažavajući presumpciju nevinosti, pričekati s konačnim sudom o navedenom događaju do okončanja postupka pred svim nadležnim tijelima Republike Hrvatske.''

Linker
19. travanj 2024 00:07