Screenshot (UEFA)

APSOLUTNO ZASLUŽENO

ŠTO ĆE RONALDO REĆI KADA OVO VIDI! ŠPANJOLCI TVRDE - MODRIĆ JE PRVI FAVORIT ZA NAJBOLJEG NOGOMETAŠA SVIJETA Hrvat uvjerljivo vodeći prema anketama

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.09.2018. u 20:46

 • Hrvatski kapetan Luka Modrić najveći je favorit da postane najbolji nogometaš svijeta, nakon što je već dobio nagradu za najboljeg igrača u Europi, pokazuju ankete objavljene u ponedjeljak.

  Modrić, portugalski napadač Cristiano Ronaldo i egipatski napadač Mohamed Salah kandidati su za nagradu za najboljeg nogometaša 2018. u izboru Fife, a koja će biti dodijeljena 24. rujna u Londonu.

  Oko 84 posto čitatelja sportskih novina AS, sa sjedištem u Madridu, smatra da će nagradu dobiti Modrić, pokazuje internetska anketa u kojoj je glasovalo 23.000 čitatelja. Ronaldo, napadač Juventusa, dobio je 12 posto glasova a Liverpoolov strijelac Salah 4 posto.

   

  Anketa sportskih novina Mundo Deportivo, sa sjedištem u Barceloni, u kojoj je sudjelovalo nešto više od 4.000 čitatelja, pokazuje slična očekivanja. U njoj je Modrić dobio 74 posto glasova, Salah 17,5 a Ronaldo 8,1 posto glasova.

  "Puno puta ovu nagradu dobije upravo onaj koji je osvojio i Uefinu nagradu. Napravio je nešto izvanredno s Real Madridom te na Svjetskom prvenstvu, pa je zasluženo dobio tu nagradu. No, i Ronaldova sezona je bila fantastična“, rekao je u ponedjeljak Alessandro Del Piero, bivši napadač Juventusa, za televiziju Sky Italia.

   

  Modrić je u četvrtak u Monte Carlu dobio nagradu za najboljeg veznog igrača te za najboljeg nogometaša u Europi u izboru Uefe, a ranije je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

   U Atlético Madridu su, pak, razočarani što među kandidate za najboljeg nogometaša godine nije uvršten njihov napadač Antoine Griezmann, koji je s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo te je proglašen najboljim igračem Europske lige.  "Bez riječi“, poručili su preko društvenih mreža iz Atlética.

  Iz drugih medija