Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NASTAVLJA SE NEPOVJERENJE

SUĐENJE U DERBIJU POD POVEĆALOM SPORTSKIH NOVOSTI Nije Savvas glavni tragičar vinkovačkog finala, nego Zebec i njegov pomoćnik Križarić

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. svibanj 2018. 12:49

Glavni sudac Mario Zebec i njegov pomoćnik Borut Križarić najveći su tragičari vinkovačkog finala, s dvije goleme pogreške usmjerili su tijek dvoboja grubo oštetivši Hajduk u prvom poluvremenu.

Možemo samo nagađati što bi bilo da smo gledali utakmicu bez krupnih sudačkih pogrešaka, da je Križarić kod 0:0 spustio zastavicu kada je Said pobjegao Periću u 22. minuti, a stoper Dinama srušio Saida s leđa za izravni crveni karton u obećavajućoj situaciji za pogodak.

Što bi bilo da je Zebec ispravno vidio start Stojanovića na Gyurcsu i pokazao na bijelu točku u 28. minuti umjesto što je izvadio žuti karton Mađaru zbog simuliranja? Možemo samo nagađati kako bi se odvijala utakmica da je Dinamo ostao s igračem manje, a Hajduku dosuđen kazneni udarac u prvih pola sata igre.

Ali Zebec je s Križarićem uništio finale i ambicije Hajduka, gurnuo priču o sucima u prvi plan. Ukrali su suci show Gavranoviću, Olmu, Gyurcsu, Stipici i ostalim igračima koji su nogometnim umijećem obilježili dvoboj Hajduka i Dinama.

Nažalost, Zebecove odluke u utakmici trofejnog uloga ponovno će nastaviti niz istih pitanja o nepovjerenju u hrvatski nogomet. S pravom.

Linker
19. travanj 2024 09:35