Goran Mehkek / EPH
SLUŽBENO

ŠUKEROV PRIJEDLOG SPLITU I HAJDUKU Ideja predsjednika HNS-a: Neka Poljud bude domaćin UEFA Superkupa 2020. godine

Piše: HinaObjavljeno: 15. prosinac 2017. 16:07

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uputio je u petak dopis predsjedniku Hajduka Ivanu Kosu i gradonačelniku Splita Andri Krstuloviću Opari u kojem im predlaže razgovor o eventualnoj kandidaturi Splita za domaćinstvo UEFA Superkupa 2020. godine.

Hrvatski nogometni savez zaprimio je dopis Uefe u kojem se pozivaju zainteresirani nacionalni savezi da se kandidiraju za domaćinstvo utakmice UEFA Superkupa 2020. godine.

Utakmicom između pobjednika Lige prvaka i Europske lige tradicionalno se otvara europska klupska sezona, a kao što su nedavni primjeri u Skopju ili Tbilisiju pokazali, takav nogometni spektakl donosi brojne dobrobiti klubu, gradu, savezu i zemlji domaćinu.

Šuker je u dopisu Hajduku i gradu Splitu naglasio: "Smatram kako bi stadion Poljud sa svojom prepoznatljivom vizurom te grad Split, kao provjereno turističko odredište, bili odlično odredište za utakmicu UEFA Superkupa. Vjerujem da zajedničkim snagama Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Hajduk, uz podršku grada Splita, možemo izraditi kvalitetnu kandidaturu koja bi imala šanse pobijediti u nadmetanju za ovaj veliki nogometni spektakl. Hrvatska nikada nije bila domaćin takve utakmice i vjerujem da nam je ovo dobra šansa dovesti u Hrvatsku europsku nogometnu kremu i tisuće navijača iz cijele Europe, dok bi slika s Poljuda otišla u cijeli svijet,"naglasio je Šuker.

Predsjednik HNS-a pozvao je predstavnike Hajduka i grada Splita na sastanak u ponedjeljak 18. prosinca radi razgovora o ovoj mogućnosti i eventualnog dogovora o kandidaturi.

Linker
18. travanj 2024 07:58