REUTERS
VELIKAN VATRENIH

'SVAKA ČAST KOVAČU! NE ZNAM TKO BI U OVAKVOJ SITUACIJI NAPRAVIO TO ŠTO JE ON USPIO' Apsolutni ljubimac navijača Ivica Olić za SN!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. svibanj 2019. 23:03

Ivica Olić je na terenu Allianz Arene uživao u proslavi naslova prvaka, njegov bivši klub Bayern pozvao ga je na feštu zajedno s još nekolicinom nekadašnjih zvijezda bavarskog kluba.

- Sjajna, perfektno! Guštali smo svi na travnjaku, kao i navijači na tribinama. Kasnije smo imali i svečanu večeru. Bayern u svakom detalju pokazuje koliko je velik klub - kazao nam je Olić i dodao još jedan detalj:

- U subotu smo gosti Bayerna na finalu Kupa u Berlinu, a onda smo pozvani u Manchester na utakmicu legendi Bayerna i Uniteda. Nemam tu što dodati. Klub koji pruža respekt svima koji su u njemu stvarali velike rezultate spada u red najvećih na svijetu.

Zato je Bayern sedmi put zaredom prvak Njemačke, i to s Nikom Kovačem na čelu pobjedničke kolone. Ponosan je i Olić na Kovačev rezultat.

- Znam koliko mu je bilo teško, puno sam razgovarao s Lotharom Matthäus​om, Elberom, Dieterom Hoenessom, Royem Makaayem... Bilo je tu još bivših igrača. I svi imaju isto mišljenje: da je Niko izvukao maksimum iz ove momčadi u teškoj, tranzicijskoj sezoni. Imao je problema na početku, bio je pod velikim udarom kritika u prvom dijelu sezone, ali znao se izvući iz problema. To je odlika trenera znalaca, a Kovač se potvrdio kao takav.

Što kažu bivše zvijezde bavarskog kluba? Na stadionu smo se uvjerili koliko snažnu podršku navijača ima Kovač glede nastavka svog posla.

Iznenađeni su

- Svi se slažu da je Kovač napravio sjajan posao. Čak i da ne osvoji Kup, samo osvajanje prvenstva, u uvjetima u kojima je to napravio, s kadrom koji je imao na raspolaganju i Borussijom Dortmund kao velikim konkurentom, već je značajan uspjeh. Ne samo za mene; tako razmišljaju svi veterani. I moram priznati, iznenađeni su, čude se odakle tolika lavina kritika na Kovačev račun. Ne znam tko bi se prihvatio posla u nezavidnoj tranzicijskoj sezoni i napravio ovo što je Kovač napravio.

I nisu samo navijači i bivše zvijezde kluba stali uz Kovača. Olića je najviše oduševila kolumna u Bildu, dnevnim novinama koje su najčešće zagovarale smjenu na klupi Bayerna.

- U Bildu je komentator u nedjeljnoj kolumni Niku Kovača proglasio osobom godine u njemačkom sportu. Ne, samo u nogometu, nego u sportu. A znate zašto? Zato što je stoički istrpio tolike udarce, tolike kritike, a na kraju je u dramatičnom finišu uzeo naslov. I to na kakav način, u velikom stilu, u utakmici protiv Eintrachta u kojoj je Bayern pokazao svu svoju snagu. Kada tako piše Bild, koji je najviše napadao Kovačev rad, onda je sve jasno.

Logično da ostane

Ne vidi Olić zašto bi se uopće dalje potezalo pitanje što će biti s mjestom trenera Bayerna.

- Ne, zaista ne vidim razloga zašto bi bilo upitno treba li Kovač ostati. Momčad se za sljedeću sezonu pojačava, a kada je Kovač s ovom ekipom izvukao netom završenu sezonu s titulom, zašto bi onda netko drugi uživao plodove njegova rada? Logično je da ostane, zapravo, o tome ne treba ni razgovarati. Sretan sam zbog Nike, s užitkom sam mu čestitao jer sam svjestan svega što je prolazio ove sezone. Uostalom, i Rummenigge je rekao da su sve priče o promjeni trenera samo obična patka. Nadam se, dapače, uvjeren sam da će tako ostati, jer za Bayern je Niko Kovač zaista osoba godine. Uvjeren sam da će s pojačanjima sljedeće sezone složiti ekipu koja će i u Ligi prvaka ostaviti traga, napasti sam europski tron.

Linker
19. travanj 2024 11:19