Osijek, 170418. Zupanijski sud. Nastavak sudjenja Zdravku Mamicu i ostalima za izvlacenje novca iz Dinama. Na fotografiji: Milan Pernar, Zdravko Mamic, Zoran Mamic i Damir Vrbanovic u sudnici. Foto: Vlado Kos / CROPIX

VRUĆE NA BLISKOM ISTOKU

SVI PRIČAJU O ZDRAVKU MAMIĆU, A SADA SE PRVI PUT NAKON PRESUDE OGLASIO I ZORAN MAMIĆ Bivši trener Dinama poslao nedvosmislenu poruku

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.06.2018. u 21:23

 • Zoran Mamić na Županijskom je sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen na 4 godine i 11 mjeseci jer je, uz brata Zdravka, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, prema presudi optužen da je oštetio GNK Dinamo i državni proračun. Tereti ga se za davanje mita te za brojne malverzacije u transferu Dejana Lovrena.

   

  Mamić trenutno trenira nogometni klub Al Ain u Ujedinjenim Arapskim Emiratima te je slučaj komentirao porukom na Twitteru. Prvi je to put da se oglasio nakon presude.

  - Uz dužno poštovanje prema Njegovu Veličanstvu Khalifi Bin Zayedu, predsjedniku kluba, stručnome vodstvu i svim navijačima, imam potrebu izvijestiti sve vas o sudskome postupku koji se protiv mene vodi u Hrvatskoj. Nakon dugog i nepravednog suđenja koje je završilo nepravomoćnom presudom, sljedeći korak je žalba, a cijeli je postupak daleko od završetka.

  Također, želim vam priopćiti kako me ova presuda neće spriječiti da nastavim raditi svoj posao kao trener Al Aina, nastavit ću raditi s jednakom predanošću kao i dosad. Vodit ću treninge i pripreme svoje momčadi, prijateljske i natjecateljske utakmice, i - uvjeren sam - ostvarivati pobjede i osvajati trofeje. Želim još jednom ponoviti da sam potpuno nevin i siguran sam da ću to i dokazati. - nedvosmislen je bio bivši trener Dinama i bivši hrvatski reprezentativac.