Tom Dubravec / CROPIX
BURIĆ OPREZAN

SVI ŽELE SKALP HAJDUKA! DAMIR BURIĆ NAJAVIO RIJEKU 'Nadam se da ćemo ostati prvi, ali bit će svega, gdje god dođemo atmosfera je naelektrizirana'

U nedjelju u 19 sati igrat će se popularni jadranski derbi...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2019. 15:29

Za dva dana sudarit će se Rijeka i Hajduk na Kantridi i bit će to novi veliki ispit za Damira Burića i trenutačno prvoplasirani Hajduk...

"Hoćemo li ostati prvi? Nadamo se!", odgovorio je.

Ostaju dvojbe kako sastaviti vezni red bez kažnjenih Mije Caktaša i Bassela Jradija, premda je jasno da je u kadru Filip Bradarić, a i Stanko Jurić se dobro oporavlja.

"Riijeka je napaljena? Sve to može biti, ali doza respekta sigurno postoji, jer Hajduk je uvijek Hajduk, moramo biti iskreni. Gdje god mi dođemo punimo stadione, gdje mi dođemo naelektrizirana je atmosfera. Bit će svega... Ali, za svaku situaciju spremamo rješenje."

U Rijeku je stigao Andrijašević, vidite li dvoboj protiv Bradarića kao dvoboj koji rješava jadranski derbi?

Split, 310819. 
Stadion Poljud. 
Utakmica 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
HNK Hajduk -  GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Damir Buric i Nenad Bjelica.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX

"Franko je otišao tamo gdje je pokazivao najviše i ostvario najveće uspjehe, a Filip je došao tamo gdje najviše voli. Radit će emocije, a emocije su lijepa stvar".

Zadnji derbi na Rujevici bio je remi, ali se onda pobijedilo Rijeku u Poljudu sa 4-0 i razmontiralo se Riječane za svu tradiciju koja se prije godinama taložila?

"Je, ali je tada Rijeka malo čuvala sastav, čuvala se za finale kupa što će ga kasnije osvojiti. U svakom slučaju Bišćan dobro defanzivu gradi, imaju i udare u napadu, čvrsti su, pogledajte kako su Aberdeen riješili, "chapeau", kapa im dolje, a s Gentom su bili knap kad su ispali. To što govore da neće igrati Kvržić, Čolak, Šimić, po mojim informacijama svi im oni treniraju", Burić otkriva da kontrolira redovito i što se na Rujevici radi.

Burićevi skauti dobro su snimili Rijeku, pun je informacija koje pak ne dijeli šakom i kapom. Čuva ih za sastanke s igračima. Nada se da će nakon Rujevice Hajduk i dalje biti lider...

Linker
16. travanj 2024 17:10