Foto: Goran Sebelic / CROPIX
U NALETU VESELJA

SVLAČIONICA RIJEKE MORALA SE ISPRAZNITI SAT VREMENA NAKON UTAKMICE ZBOG BIZARNOG RAZLOGA Skromna izjava jednog od heroja oduševila je navijače

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. svibanj 2019. 01:10

Otprilike sat vremena nakon kraja utakmice na Drosini igrači Rijeke ponovo su istrčali na travnjak. Netko je u slavlju ispraznio aparat za gašenje požara, u svlačionicu se više nije moglo i na travnjaku su se prebirali dojmovi s utakmice. Neslužbeno saznajemo da se radilo o Dariju Župariću, a Gol.hr navodi kako su se riječki igrači na kraju morali tuširati u Dinamovoj svlačionici.

- Čestitam svim suigračima, odigrali smo korektnu utakmicu. Iskoristili smo svoje prilike, ali na prvo mjesto bih stavio Slugu koji je obranio jedanaesterac. Tada se lomilo, tko zna u kojem bi smjeru otišla utakmica da je došlo do 2:2. Njega moramo dizati u zrak - kaže Kvržić koji nije prihvaćao epitet junaka utakmice.

- Cijela momčad je odigrala na zavidnom nivou, ne bih sebe isticao. Svi su junaci, odigrali smo odlično u svim segmentima i sada zasluženo slavimo. Mogli smo samo sanjati da ćemo ovako završiti sezonu, mislim da može dobiti najvišu ocjenu. Kome posvećujem Kup? Supruzi Maji i sinu Luki, oni su mi najveća podrška, oni mi daju snage da se nosim sa svim izazovima s kojima se susrećem. Želio bih reći da je mom velikom prijatelju Ivi Smoji trofej pobjegao kao kapetanu, meni srećom nije. Je li težak pehar? Isto kao i prije pet godina, ha-ha... - rekao je skromni Kvržić.

- Ti si igrač utakmice, mi što smo iza stajali k’o drva, nismo ništa radili - zadirkivao ga je Župarić dok je kapetan bijelih primao čestitke za sjajnu utakmicu koju je odigrao.

I drugi kapetan, Alexander Gorgon, bio je pun dojmova, njemu je ovo treći trofej s Rijekom.

- Ne može biti bolje. Znali smo prije utakmice da će biti baš teško, Dinamo je kvalitetna momčad sa sjajnim individualcima, ali opet smo pokazalo što znači biti momčad. Super smo se branili, a kada je trebalo smo zabili pogodak - kaže iskusni Gorgon.

Rijeka je jednog od junaka imala i u Antoniju Mirku Čolaku.

- Osjećaj? Neopisivo. Ali prije utakmice sam imao osjećaj da ćemo osvojiti Kup, ostavili smo srce na terenu... Trener nas je pripremao kao uvijek, da se finala ne igraju nego osvajaju... Ona obrana Sluge je puno značila, ali cijela momčad se sjajno branila i ova večer je završila na najljepši način - kaže Čolak.

I Ivan Mance je već uobičajeno emotivno doživio ovu riječku večer.

- Kao i svi kojima je Rijeka draga tako sam ovu večer doživio da nije moglo bolje. Igor je taktički sjajno pripremio utakmicu, rijetko se viđa da trener na taj način anulira jednu takvu momčad kao što je Dinamo. Igrači su se držali svega što su trenirali. Trofej za Rijeku na kraju stresne sezone je vrhunska stvar, izgurali smo je s onim poznatim riječkim srcem i poštenim odnosom - poručio je Mance.

Linker
20. travanj 2024 11:28