Foto: Ante Cizmic / CROPIX
BRBIĆ OSTAO ZATEČEN

TEŠKE RIJEČI BIVŠEG SPORTSKOG DIREKTORA HAJDUKA Pregovarao sam s ljudima koji su za vrijeme sastanaka bili naoružani

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. listopad 2019. 16:03

Šest godina nakon što je naprasno napustio poziciju sportskog direktora Hajduka Jens Andersson je u podcastu kod švedskog novinara Olofa Lundha pojasnio razloge odlaska iz kluba s Poljuda, a dio razgovora koji se odnosi na njegovo vrijeme u Hajduku, prenosi Nogomet plus kao i Slobodna Dalmacija.

Na konferenciji na novinare početkom listopada 2013. godine na kojoj je vodstvo kluba predvođeno Marinom Brbićem objavilo da dotadašnji sportski direktor nakon četveromjesečne epizode napušta Hajduk Andersson je kao okidač tome naveo obiteljske razloge. Mediji su tada nagađali da je tome doprinijela nemogućnost da se zbog nedostatka škole na engleskom jeziku njegova obitelj preseli u Split.

Međutim, u ovotjednom intervju u podcastu Andersson je izjavio da je odluci o odlasku iz Hajduka doprinijelo i to što je počeo osjećati opasnost. Tako navodi da se za vrijeme obavljanja posla sportskog direktora u splitskom klubu našao u situaciji da je pregovarao s ljudima koji su za vrijeme sastanaka u restoranima koji su tom prilikom bili zatvoreni za javnost bili naoružani zbog čega je naknadno osjećao strah.

Andersson je potvrdio i da je po imenovanju na funkciju sportskog direktora Hajduka dobio ponude od nekoliko različitih menadžerskih agencija koje su mu za blisku suradnju nudile mito, ali je te ponude odbio. Međutim bojao se da će ljudi u tim agencijama pomisliti da je njihovu ponudu odbio jer na taj način već radi za nekog drugog.

Švedski stručnjak je opisao i kako je u Hajduku imao tajnicu koja mu je posluživala kavu što mu je bilo neobično te se zbog toga požalio predsjedniku Brbiću smatrajući da mu tako što nije potrebno, no čelnik Hajduka je odgovorio da će tajnica smatrati da je Andersson nezadovoljan s njom ukoliko je oslobodi te dužnosti, završava Nogomet plus.

O situaciji u kojoj se Andersson, prema svojim riječima, našao upitali smo i predsjednika Hajduka Marina Brbića, koji je ostao zatečen Anderssonovim navodima te nam je potvrdio da mu bivši sportski direktor takvo što nikada nije spomenuo.

Linker
22. travanj 2024 20:10