Twitter/Al Nassr
I SVE FUNKCIONIRA SAVRŠENO

TKO KAŽE DA JE NEMOGUĆE! ARAPSKI EMIRATI UJEDINILI JUG I SJEVER HRVATSKE Hajdukovac u Mamićevu stožeru: 'Kad mi u domovini ne možemo...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2017. 19:22

Ujedinjeni Arapski Emirati definitivno ujedinjuju. U federaciju je sedam emirata ujedinjeno početkom prosinca 1971. godine, a ove 2017. ujedinili su - Dinamo i Hajduk! Dva najveća hrvatska kluba tako opet “dva su kluba bratska” daleko od Hrvatske. U domovini su sve samo ne bratski, nema tu ljubavi, dapače, kad bismo govorili o mržnji, ne bismo bili daleko od istine.

Zajednički cilj

O čemu se radi? Kao što znate, bivši trener Dinama Zoran Mamić prije nekog vremena preuzeo je tamošnji klub Al Ain, a s njim u stožeru je nekadašnji liječnik Hajduka Jurica Rakić!

- Bio sam i u stožeru Zlatka Dalića, kad je Zoki došao, ostao sam. Kao i ostatak medicinskog teama. Tu su s nama još fizioterapeuti Marin Polonio iz Rijeke, Božo Šinković iz Splita, te Ivica Oršolić iz Vinkovaca - priča nam Rakić.

Twitter/Al Nassr
Zoran Mamić i njegov stručni stižer (Krznar, Štefanić, Ibrahimović, Klafurić)

Kad smo mu rekli kako je zanimljivo da su se u Al Ainu povezali dijelovi stručnih stožera koji su nekad radili u Dinamu i Hajduku, bivši liječnik Majstora s mora nam je rekao.

- Super surađujemo. Baš me nazvao Zorislav Srebrić i kazao: “Kad mi ovdje u domovini ne možemo povezati Dinamo i Hajduk, bar da ste vi u inozemstvu skupa i povezani.” Raditi s Zoranom Mamićem i ljudima koji su stigli s njim iz Al Nassra zaista je užitak, radi se maksimalno profesionalno, sve je dobro. Svatko radi svoj posao u okviru sjajne suradnje. Ne može biti bolje. Al Ain je najbolji klub u Emiratima, jedan od najboljih u Aziji, uvijek je u vrhu. Očekivanja su velika, pritisak je ogroman, ali onaj koji se na to ne može priviknuti, nije za rad u sportu - kazao nam je Rakić.

Kaže da su uvjeti u klubu fantastični te da je medicinska ekipa zaista može ponuditi sve najbolje što zna. Kad smo Rakića pitali ima li još kakvih kontakata s Hajdukom, kazao je.

- Imam nekih prijateljskih s nekoliko ljudi...

Rakić je inače dva dana bio u Zagrebu. U metropolu je doveo jednog od najboljih igrača Al Aina i reprezentativca Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhameda Ahmeta, nadimkom Bambo. Doveo ga je na kontrolu, nakon što ga je operirao Dinamov liječnik Saša Janković još prije nego što je Mamić preuzeo klub.

- Vjerojatno vam ne treba govoriti kako je Al Ain bogati klub, da su Ujedinjeni Arapski Emirati jako bogata država, pa se igrači koji su ozlijeđeni šalju kod najpoznatijih liječnika svijeta. Novac, naravno, nije problem. Ja sam rekao klupskim čelnicima da, bez obzira što znam da mogu platiti bilo kojeg liječnika na svijetu, u Zagrebu poznajem jednog koji će napraviti najbolji mogući posao. Tako je jedan od naših najboljih igrača završio kod Saše Jankovića, a operacija je prošla fenomenalno i svi su zadovoljni. Trebamo si uzajamno pomagati, surađivati, a ne dijeliti se - zaključio je Rakić.

Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Nišan kao prošlost

Eto vidite, u moru onih koji razjedinjuju, kojima odgovara razdor između Dinama i Hajduka, koji tim razdorom hrane svoje sitne i frustrirane duše, ima još normalnih ljudi koji rade na zbližavanju, koji surađuju, koje ne ispunjava mržnja, već radost zajedničkog života. Pa iako su zbog toga morali potegnuti čak do Azije, ipak je lijepo znati da postoje i da ostavljaju nadu da se Dinamo i Hajduk neće dovijeka gledati “preko nišana”.

Linker
18. travanj 2024 09:09