Reuters / Matthew Childs / REUTERS
NA ZIMU PO POJAČANJA

TKO PLEŠE ZADNJI PLES? Mnogi će Modri protiv Juventusa odigrati posljednju europsku utakmicu za Dinamo: Soudani i Machado već spremaju torbe?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. prosinac 2016. 09:32

Nije tajna, Dinamo će se u zimskoj stanci pojačati. Mora, momčadi Ivajla Peteva treba svježe, kvalitetne, obogaćene krvi. Znate kako to ide, kad netko dolazi - netko odlazi. Nepotrebno je i skupo pretrpavati svlačionicu. Konačno, nije samo dolazak pojačanja razlog da se provjetri prostor ispod južne tribine gdje je smještena plava svlačionica. Nadiru mladi, dolaze nove snage, Petev na proljeće sve više prilika misli pružati Sosi, Kneževiću, Gojaku, Olmu, Mori, Lovrenu... Konačno, Knežević i Gojak već jesu dijelovi udarnog sastava, sve češće je to i Sosa. Ne zaboravite, nakon ozljeda vratit će se kapetan Domagoj Antolić i Lešković.

Sve to nas navodi na zaključak da neki Dinamovi nogometaši u Torinu protiv Juventusa igraju svoju posljednju europsku utakmicu za Modre. Ili ako već ne budu na travnjaku, njihova imena bit će posljednji put upisana u modri europski roster. Sljedeće sezone ih neće biti. Naravno, u ovom trenutku, dok još nije počeo zimski prijelazni rok, teško je, zapravo nemoguće napisati tko sigurno odlazi. Svima je jasno da su nogometni transferi prilično komplicirana kategorija, ponekad se čini da je sve bistro poput šumskog izvora, a onda naglo postane mutno poput močvare, ono što se čini realizirano naglo ostane daleko od realizacije. Zakon je to nogometnih transfera.

Alžirac našao izlaz

No, da ne duljimo, idemo vidjeti tko bi mogao protiv Juvea otplesati svoj posljednji ples u plavom dresu. Vjerojatno bi to mogao biti ponajbolji Dinamov igrač El Arabi Hilal Soudani. Iako mu je ponuđen novi ugovor od milijun eura godišnje, nije ga potpisao, što je pouzdan znak da je već počeo spremati putne torbe. Gotovo u svakom prijelaznom roku je tražio izlaz, čini se da će ga ovog puta pronaći.

Zapresic, 291016.
SRC Zapresic.
Utakmica 14. kola MAXTv Prve lige izmedju NK Inter Zapresic i GNK  Dinamo.
Na fotografiji:  Paulo Machado. 
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Paulo Machado također je praktički već prekoračio izlazni prag plave svlačionice, u društvu mladića koji dolaze i nekog pojačanja, za njega više nema mjesta.

Iako je priča dosta stidljive prirode, vrlo izvjestan je odlazak Dinamova reprezentativca Josipa Pivarića koji ima ponuda, ima i svog nasljednika, Bornu Sosu, a kako čujemo, u plavim dvorima traže i pojačanje za lijevog bočnog. Sve su to činjenice koje govore u prilog Pivarićevu odlasku. Uz to, u godinama je kad se rade najbolji transferi, standardni je hrvatski reprezentativac, zato je on idealan “pick” za odlazak.

Gordon Schildenfeld već je imao ponuda iz Grčke, bio je praktički na izlaznim vratima, ali Modri su tražili preveliku odštetu. Šifu Grci nisu zaboravili, ostavio je duboku pozitivnu brazdu, a ponuda ima i sad, pa je vrlo moguće da i on ovog zimskog prijelaznog roka mahne i pozdravi se s društvom. Modri na stoperskim pozicijama imaju Sigalija i mladu zvijezdu Benkovića, vraća se Lešković, u pozadini je i mladi Soldo.

-specijal Sportske novosti-
Zagreb, 271016.
Stadion u Maksimiru.
El Arabi Hilal Soudani, nogometas GNK Dinama.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Namjerno smo ga ostavili posljednjeg, jer je sada kad je konačno postao važan igrač, nema smisla da napusti svlačionicu. Trener Petev ga obožava, on sazrijeva i mogao bi vrlo brzo postati jedan od krucijalnih igrača plave momčadi. Međutim, milijuni eura i dalje plešu oko njegova imena. Radi se, naravno, o Anti Ćoriću.

Budite skroz sigurni da će ove zime u Maksimir banuti neka službena ponuda garnirana s dosta milijuna eura. Ako bude baš od onih koje u Maksimiru vole nazivati “nemoralnom”, moglo bi se dogoditi da i mladi superstar protiv Juventusa odigra svoju posljednju utakmicu za Dinamo.

Linker
19. travanj 2024 00:05