Messi i Aguero će za prolaz u polufinale morati svladati Venezuelu
 REUTERS/Marcos Brindicci / REUTERS
COPA AMERICA

MESSI I DRUŠTVO SE IZVUKLI PROTIV DOMAĆINA IDUĆEG SVJETSKOG PRVENSTVA Argentina ipak prošla u četvrtfinale, Kolumbija ide dalje s maksimalnim učinkom

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 24. lipanj 2019. 01:01

Argentina se ipak izvukla. Gaučosi će igrati u četvtfinalu Copa Americe nakon što su svladali Katar 2:0, a Kolumbija nije kalkulirala, već je odradila posao protiv Paragvaja (1:0), koji bi u slučaju pobjede zauzeo to drugo mjesto.

Argentina je mrežu Katara načela već u četvrtoj minuti kada je Lautaro Martinez iskoristio pogrešku katarskog stopera i bez problema matirao Al Sheeba. Imao je Katar nekoliko dobrih prilika i mogla se Argentina naći u velikim problemima, posebice u smiraj prvog dijela kad je Hisham Al-Rawi pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

U nastavku je Kun Aguero imao dvije sjajne šanse koje nije iskoristio, ali ipak treću u 82. minuti jest. Pogodio je kraj nemoćnog Al Sheeba i završio posao.

Kolumbija je u drugoj utakmici svladala Pargavaj i tako ostvarila maksimalan učinak u grupnoj fazi. Jedini pogodak na susretu zabio je Cuellar u 31. minuti nakon asistencije Ariasa. Zabili su Kolumbijici još jedan pogodak, Marulanda je zatresao mrežu, ali nakon upotrebe VAR-a gol je poništen.

Argentina će u četvrtfinalu igrati protiv Venezuele, dok Kolumbija još uvijek ne zna sljedećeg suparnika.

Linker
25. travanj 2024 15:46