REUTERS
OGLASIO SE SAVEZ

STIGAO ODGOVOR LEU MESSIJU! OGORČENI ARGENTINAC IZNIO TEŠKE OPTUŽBE ZA NAMJEŠTANJE I KORUPCIJU, A DOBIO ŠKOLSKU LEKCIJU Ovo je potpuno neprihvatljivo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2019. 15:08

Veliki skandal potresa Copa Ameriku nakon kontroverzne utakmice za treće mjesto, u kojoj je Argentina na kraju u Sao Paulu svladala branitelja naslova Čile sa 2:1.

Obje reprezentacije su od 37. minute imale igrača manje, jer su zbog međusobnog naguravanja isključeni Lionel Messi i čileanaski branič Gary Medel.

Bila je to još jedna gorka pilula za najboljeg nogometaša svih vremena, koji je nakon utakmice odbio primiti medalju te je iznio teške optužbe na račun organizatora natjecanja i domaćina Brazila.

"Nema više sumnje, sve je namješteno da Brazil osvoji prvenstvo! Nisam želio biti dio ove velike korupcije, nitko od nas to ne mora. Uvijek govorim istinu, trudim se biti iskren, to je ono što održava moj mir, i ako će biti posljedica zbog ovoga što sam sada rekao, to više nije moja stvar. Mislim da sam danas dobio crveni karton zbog svega što sam rekao nakon utakmice s Brazilom, i to je sramotno", grmio je Messi nakon utakmice, a na odgovor nije morao dugo čekati.

Nogometni savez Južne Amerike Conmebol objavio je posebno priopćenje u kojem odgovara na optužbe, a Messiju, iako ne izrijekom, imputira ponašanje koje nije u skladu s fair-playom.

"Temelj fair-playa je prihvaćanje rezultata sa poštovanjem i osjećajem odgovornosti. To isto važi za procjenjivanje sudačkih odluka, koje ovise i o ljudskom faktoru i uvijek će biti podložne poboljšanjima. Potpuno je neprihvatljivo da se na temelju pojedinačnih incidenata u natjecanju, u kojem pod istim uvjetima sudjeluje 12 momčadi, izvlače teške, neosnovane i lažne optužbe i da se dovodi u pitanje poštenje i regularnost Copa Americe", stoji u odgovoru Conmebola.

Činjenica jest da je Argentina oštećena u polufinalnoj utakmici s Brazilom (za čak dva jedanaesterca), kao i da Messi ponovno neće osvojiti veliki trofej s reprezentacijom.

Naime, 32-godišnji Argentinac je s Barcelonom osvojio čak 34 trofeja, a sa Argentinom ima jedno olimpijsko zlato iz 2008. godine. U dresu reprezentacije izgubio je četiri velika finala, Svjetsko prvenstvo 2014. godine, te tri Copa Americe (2007, 2015, 2016).

U nedjelju se u Rio de Janeiru u velikom finalu se sastaju Brazil i Peru (22.00).

Linker
19. travanj 2024 21:30