REUTERS
TEŠKE OPTUŽBE

VELIKI SKANDAL NA COPA AMERICI! LEO MESSI ODBIO UZETI MEDALJU I BRAZILCIMA PORUČIO: 'Sada je jasno da ste sve namjestili! Ne želim biti dio korupcije'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2019. 10:39

Buran je bio sinoćnji dvoboj između Argentine i Čilea za 3. mjesto na Copa Americi u Sao Paulu. Argentina je pobijedila 2:1 i kući ide s medaljom, Sergio Agüero zabio je pogodak u 12. minuti, Paulo Dybala u 22., a Arturo Vidal je u 59. s bijele točke uspio tek ublažiti poraz iz kaznenog udarca koji je dosuđen uz pomoć VAR-a.

No najzanimljiviji trenutak ipak se zbio u 37. minuti, kad su obje reprezentacije ostale bez svojih kapetana.

Zbog međusobnog naguravanja isključeni su Gary Medel i Lionel Messi, kojem je to bio tek drugi crveni karton u cijeloj karijeri. Prvi je dobio u debiju za Gauče, 17. kolovoza 2005. godine protiv Mađarske.

Nakon susreta Messi je iznio teške optužbe na račun organizatora natjecanja.

"Nema više sumnje, sve je namješteno da Brazil osvoji prvenstvo!", rekao je ogorčeni Messi te je odbio uzeti medalju za treće mjeto, uz objašnjenje.

"Nisam želio biti dio ove velike korupcije, nitko od nas to ne mora. Uvijek govorim istinu, trudim se biti iskren, to je ono što održava moj mir, i ako će biti posljedica zbog ovoga što sam sada rekao, to više nije moja stvar. Mislim da sam danas dobio crveni karton zbog svega što sam rekao nakon utakmice s Brazilom, i to je sramotno", zaključio je Messi.

Podsjetimo, Argentina je teško oštećena u u polufnalnom klasiku (2:0), protiv Brazila, a Messi nakon susreta nije štedio ni suce ni domaćine.

"Mislim da nam nisu dosuđena dva jedanaesterca. ovoj Copi valjda su se umorili od korištenja VAR-a, pa ga danas uopće nisu koristili. Dosad su svirali usrana igranja rukom, usrane prekršaje i usrane penale, a danas ništa. Nevjerojatno. Nadam se da će CONMEBOL nešto poduzeti, iako se ne nadam ničemu jer ga kontrolira Brazil", rekao je tada ogorčeni Messi, frustriran suđenjem ekbadrorskog arbitra Roddyja Zambrana.

Linker
19. travanj 2024 22:27