Giuseppe Bellini/Getty Images
KONAČNO PRAVA PODRŠKA DINAMOVCU

DANIJU OLMU IPAK IZMAKLA NAJVEĆA NAGRADA, ALI OVA KRITIKA ISPRAVLJA SVE NEPRAVDE Izbornik Španjolske javno progovorio o odlasku Olma u Dinamo

'Neki igrači poput Danija Olma, koji je postao europskim prvakom, morali su otići igrati u druge države. A ti igrači imaju punu podršku španjolskog nogometa i trebali bi je imati od svojih klubova', pecnuo je Luis de la Fuente španjolske klubove nakon osvajanja naslova europskog prvaka.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 01. srpanj 2019. 10:55

Dugo su se lomila koplja hoće li Olmo igrati za Španjolsku ili ne, a na kraju je potez (ispostavit će se pravi) odlučio povući izbornik španjolske U21 reprezentacije Luis de la Fuente.

Olma je, kako sam kaže, pratio već duže vrijeme, a čini se kako igrač i trener imaju veliko međusobno poštovanje s obzirom na koji način jedan o drugome govore.

- Olmo je imao odličnu prošlu sezonu u Ligi prvaka i kasnije Europskoj ligi. Napokon je dobio vlastito priznanje na reprezentativnoj razini koje uistinu zaslužuje. Nikada u njega nisam sumnjao jer je odan igrač i zna kako se žrtvovati za momčad kada je to potrebno te se nalazi u vrhunskoj formi - kazao je španjolski izbornik o svom dragulju prije nego što ga je javno uzeo kao primjer igrača koji je u Španjolskoj zaslužio bolji tretman te pecnuo španjolske klubove jer nisu na vrijeme prepoznali njegovu kvalitetu.

- Neki igrači poput Danija Olma, koji je postao europskim prvakom, morali su otići igrati u druge države. Ovi igrači imaju punu podršku španjolskog nogometa i trebali bi je imati od svojih klubova. Oni su neponovljiva generacija i zaslužuju halospjeve i velika očekivanja javnosti.

De la Fuente je omiljen u javnosti zbog načina izražavanja, ophođenja prema medijima i otvorenosti za razgovor. Takav je bio i nakon finala protiv Njemačke.

- Sanjao sam o ovom trenutku i o tome što ćemo osjećati ako pobijedimo snažnu ekipu kao što je Njemačka. Osvojiti turnir nikada nije lagano i cijeniti ćemo to više kroz sljedećih nekoliko dana - zaključio je izbornik.

Daniju Olmu izmakla nagrada za MVP-ja Europskog prvenstva!

Iako su neki kolege na tribini za medije nakon pogotka Danija Olma u finalu Dinamovca stavili u pole position za nagradu najboljeg igrača Europskog U21 prvenstva, to se nije dogodilo. Kod nekih je vjera u takav scenarij porasla nakon što je Olmo dobio nagradu za najboljeg igrača finalne utakmice, ali nagrada je ipak otišla u ruke njegovu suigraču Fabianu Ruizu.

Soccer Football - 2019 UEFA European Under-21 Championship - Final - Spain v Germany - Dacia Arena, Udine, Italy - June 30, 2019  Spain's Dani Olmo celebrates scoring their second goal with Fabian Ruiz and Pablo Fornals   REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria / REUTERS
Dani Olmo

Drugi je to put za redom da nagrada odlazi u ruke španjolskom veznjaku. Prije dvije godine bio je to Dani Ceballos, a sada njegov partner u zločinu Ruiz. U njegovim rukama nagrada je sigurna jer odigrao je odličan turnir, posebno u utakmicama protiv Poljske i Njemačke kada je bilo najpotrebnije.

Igrač Napolija obje je reprezentacije srušio golovima iz daljine, a Poljacima je čak dva puta uspio zatresti gredu. Iz ove perspektive se cijena od 30 milijuna eura koliko je Napoli prošle sezone platio Betisu za njegove usluge čini razumnom.

Ruiz pomalo podsjeća na Sergija Busquetsa u razbijanju protivničkih napada i čuvanju leđa Ceballosu, ali puno je okomitiji od igrača Barcelone i ima puno odmjereniji šut s kojim se sada upoznala cijela Europa.

- Oyarzabal mi je dodao odličnu loptu, obrana se u tom trenutku raspala i ja sam se uzdao u svoj udarac - kazao je Ruiz na press konferenciji gdje je u stilu Rafe Nadala zagrizao trofej za MVP-ja turnira.

- Ne možemo tražiti puno više od ovoga. Uzeti ovu titulu je poput sna i sve smo zaslužili. Sve je počelo na startu kada smo izgubili od Italije i zakomplicirali si situaciju, ali uspjeli smo se vratiti srcem i hrabrošću. Rad cijele ekipe bio je ključ, svi su dali svoj maksimum i vjerovali smo u svoje sposobnosti, igrali bolje iz utakmice u utakmicu i završavamo kao pobjednici

Linker
25. travanj 2024 20:33